ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο Μητσοτάκη για μια ανταγωνιστική Ελλάδα

Το σχέδιο Μητσοτάκη για μια ανταγωνιστική Ελλάδα
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τους βασικούς άξονες του σχεδίου του για μία οικονομική πολιτική που θα οδηγεί σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης καταγράφει με άρθρο του στην ελληνική έκδοση του «Economist- Ο Κόσμος το 2019» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτοί είναι:

- η απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και η σημαντική μείωση των φορολογικών συντελεστών και των ασφαλιστικών εισφορών. «Η πρώτη μας πρωτοβουλία», αναφέρει χαρακτηριστικά «θα είναι μία θαρραλέα φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές, θα απλοποιεί τον φορολογικό κώδικα και θα εστιάζει στην φοροδιαφυγή μικρής και μεσαίας κλίμακας με την διεύρυνση της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων συναλλαγών».

- η απλοποίηση του αδειοδοτικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνησή του, αναφέρει, θα περιορίσει την πολυπλοκότητα της ίδρυσης νέων επιχειρήσεων και θα ξεμπλοκάρει τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια με πρώτο το Ελληνικό.

- η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η αξιοποίηση των ευρωπαικών χρηματοδοτικών εργαλείων και η εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων.

- η οικοδόμηση ενός κράτους λιτού και αποτελεσματικού με βασικά εργαλεία την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την προώθηση των ΣΔΙΤ και την αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει ότι το μεγάλο στοίχημα είναι «η Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που θα γυρίσει σελίδα μετά την επικράτηση του λαϊκισμού».

Συμπληρώνει ότι στην καρδιά της πολιτικής του ατζέντας βρίσκονται η παιδεία, η διά βίου μάθηση και οι πολιτικές στήριξης της απασχόλησης καθώς και οι πολιτικές που αντιμετωπίζουν την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Κλείνοντας ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή δυναμώνει στην κοινωνία και καλεί σε συστράτευση ανθρώπους με διαφορετικές κοινωνικές αναφορές προκειμένου να κλείσει το κεφάλαιο της κρίσης και της πολιτικής παρακμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ