ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικό του κόμμα ετοιμάζει για το Φεβρουάριο ο Γ. Βαρουφάκης

Δικό του κόμμα ετοιμάζει για το Φεβρουάριο ο Γ. Βαρουφάκης
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Δικό του κόμμα ετοιμάζεται να κάνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό "L'Espresso".

Μάλιστα προσδιόρισε ότι αυτό θα γίνει τον Φεβρουάριο, ότι θα είναι πανευρωπαϊκό, χαρακτηρίζοντάς το "μοναδικό" και "ριζοσπαστικό" και σημειώνοντας ότι θα έχει ως στόχο "τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

"Θέλω να αποδείξω σε εκείνους που δέχονται τις αυταρχικές πολιτικές των ευρωπαϊκών αντι-δημοκρατικών θεσμών ότι υπάρχει μια τρίτη εναλλακτική λύση", υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο πρώην ΥΠΟΙΚ δήλωσε ικανοποιημένος για την "επιτυχία των Ισπανών 'Podemos' και πρόσθεσε πως αν ο ηγέτης τους, Πάμπλο Ιγκλέσιας, μπει στην κυβέρνηση δεν θα πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στους εταίρους του.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τα "δρακόντεια μέτρα" που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση το περασμένο καλοκαίρι λειτούργησαν αποτρεπτικά ώστε ο ισπανικός λαός να ψηφίσει τους Podemos.

Το αποτέλεσμα των εκλογών για το ισπανικό κόμμα είπε "οδεύει στη σωστή κατεύθυνση για να διαλυθεί ο άξονας εκείνων που τάσσονται υπέρ της πολιτικής της τρόικα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ