ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για όσα είπε ο Τσίπρας στην Κύπρο

Νέα κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για όσα είπε ο Τσίπρας στην Κύπρο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην «αρένα» των Πρεσπών κονταροχτυπιούνται για ακόμα μια μέρα κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Οι υψηλοί τόνοι διατηρούντα και από τις δύο πλευρές και είναι ενδεικτικοί των πόσων έχουν επενδύσει στην υπόθεση του Μακεδονικού λίγες μέρες πριν αυτό κλείσει οριστικά με την κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο για την Σύνοδο των «7» του ευρωπαϊκού Νότου κέντρισε το ενδιαφέρον των ηγετών με τους οποίους συναντήθηκε ενώ το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών κυριάρχησε στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις.

Ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με τον Έλληνα πρωθυπουργό να απαντά στις ερωτήσεις του Εμανουέλ Μακρόν για τα όσα διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα ήταν αυτό που δυναμίτισε την δημόσια συζήτηση. Σε αυτό ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για «διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών» ενώ εκτιμά πως «η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέφτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους» είναι υπέρ της Συμφωνίας.



Θυμίζεται εδώ πως ο Γάλλος Πρόεδρος είχε χαιρετίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζοντας την εξαιρετικό παράδειγμα για την Ευρώπη που δίνει πολλές ελπίδες για την Ευρώπη. «Μας δίνει την ελπίδα ότι ο διάλογος οδηγεί σε αποτελέσματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να απαντήσει on camera στον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον ότι «τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες» και σημειώνοντας ότι «το έκανε με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας πως «δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησαν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου συστήνοντας του να ακούσει τις επίσημες δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη για να αντιληφθεί τι ζημιά έχει κάνει τόσο στο κόμμα του όσο και στην χώρα.

«Ο κος Μητσοτάκης μάλλον έχει πλήρη άγνοια της εικόνας που έχει δώσει με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών στη διεθνή κοινή γνώμη και στους ευρωπαίους ηγέτες, τόσο ο ίδιος και το κόμμα του όσο και οι βίαιες ενέργειες των ταγμάτων εφόδου στο ελληνικό κοινοβούλιο που έδωσαν τον τόνο κατά το τελευταίο συλλαλητήριο» σημειώνουν χαρακτηριστικά από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ επικαλούνται και τα off the record σχόλια των ευρωπαίων ηγετών για να σχολιάσουν πως αν τα γνώριζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ίσως και να συνειδητοποιούσε τη ζημιά που έχει κάνει τόσο στη παράταξή του όσο και στη χώρα.

Και αν δε μας πιστεύει, ας πάρει μια γεύση ακούγοντας τις σημερινές επίσημες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, που ως γνωστόν δεν ανήκει στην Αριστερά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ