ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για Κουντουρά: Είχε την παρρησία και το σθένος να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τζανακόπουλος για Κουντουρά: Είχε την παρρησία και το σθένος να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών
eurokinissi/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Απόπειρα στοχοποίησης, αλλά και απόπειρα να πληγεί η ηθική ακεραιότητα της Έλενας Κουντουρά, βλέπει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επειδή «είχε την παρρησία και το σθένος να υποστηρίξει την άποψή της και να στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τις καταγγελίες για ανταλλάγματα βουλευτών και υπουργών και για την καταγγελία από τον κ. Καμμένο για την κ. Κουντουρά, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «πράγματι υπάρχει μία απόπειρα στοχοποίησής της, μία απόπειρα να πληγεί η ηθική της ακεραιότητα», συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι απολύτως κατανοητό.

«Η κα Κουντουρά είναι μια σπουδαία Υπουργός, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στο Υπουργείο Τουρισμού. Αποτελεί μία από τις εξαιρετικές περιπτώσεις αυτής της κυβέρνησης και η εργασία της όλα αυτά τα χρόνια έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη νέα εικόνα την οποία παρουσιάζει η Ελλάδα και στο τοπίο του τουρισμού και συνολικότερα στο εξωτερικό. Ο ελληνικός τουρισμός πηγαίνει κάθε χρόνο όλο και καλύτερα, οι επιδόσεις του είναι αυτές που στηρίζουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και νομίζω ότι ακριβώς επειδή δεν μπορεί να βρεθεί καμία σκιά στο έργο και στην παρουσία και στις πολιτικές και κυβερνητικές επιδόσεις αν θέλετε της κα Κουντουρά, επιχειρείται αυτή τη στιγμή να πληγεί στο ηθικό επίπεδο. Νομίζω ότι κανένας δεν έχει αυτή τη δυνατότητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εξηγώντας τους λόγους της στοχοποίησής της, είπε: «Ο λόγος που γίνεται κάτι τέτοιο σχετίζεται φυσικά με το γεγονός ότι είχε την παρρησία και το σθένος να υποστηρίξει την άποψη της και να στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών και να είστε βέβαιοι ότι κανένας κύριος Γεωργιάδης, ο οποίος είναι κεντρικός παράγοντας σε αυτή την απόπειρα στοχοποίησης και κανένα κίτρινο Μέσο δεν θα αφήσουμε να έχει την δυνατότητα να συνεχίζει αυτού του τύπου τις συκοφαντικές επιθέσεις στο πρόσωπο της κυρίας Κουντουρά. Και είμαι βέβαιος και η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει, αλλά και η κυρία Κουντουρά επιφυλάσσεται όλων των νόμιμων μέσων που έχει για την προστασία της αξιοπρέπειας, της υπόληψης και της τιμής της».

«Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις, είναι η άλλη όψη της ακραίας επιχείρησης σπίλωσης της τιμής της κα Κουντουρά που γίνεται με λόγια, η προσπάθεια να εκβιαστούν, να απειληθούν, να προπηλακισθούν βουλευτές ή πολιτικά στελέχη για την άποψη τους για την Συμφωνία των Πρεσπών. Εμείς δεν φοβόμαστε να αντιπαρατεθούμε με το τέρας του εθνικισμού, με το τέρας της ακροδεξιάς, δεν το έχουμε φοβηθεί ποτέ στην πολιτική μας ιστορία. Δεν έχουμε κανένα λόγο να λυγίσουμε κάτω από το βάρος τέτοιων επιθέσεων απέναντί μας. Να έχουν όλοι αυτοί καλά στο μυαλό τους, όσοι επιλέγουν και όσοι συγκαλύπτουν για την ΝΔ, συγκαλύπτει, υιοθετεί και αγκαλιάζει τέτοιου είδους πρακτικές. Για άλλη μια φορά σε αυτόν τον τόπο η δημοκρατία θα νικήσει», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ