ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση ΝΔ σε Αχτσιόγλου για τις συντάξεις

Επίθεση ΝΔ σε Αχτσιόγλου για τις συντάξεις
EUROKINISSI

Ευθύνες στην κυβερνηση για τις καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων επιρρίπτει η ΝΔ και με ερώτηση 54 βουλευτών της στρέφεται κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασιας για εφαρμογή μεθόδων τεχνητής απόκρυψης του πραγματικού ύψους των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Οπως αναφέρουν οι γαλάζιοι βουλευτές, στον ΕΦΚΑ επικρατεί κατασταση πλήρους απορρύθμισης, ενώ η υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας έχουν διαψευστεί απόλυτα σε όλες τις προηγούμενες προβλέψεις τους για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων. Επισημαίνουν δε, οτι τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν ειδικά στα πρώην ταμεία Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ καθώς και στο ΕΤΕΑΕΠ επιβεβαιώνουν τη σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού έκδοσης οριστικών συντάξεων σε σχέση με το 2014.

Η ΝΔ καλεί την Έφη Αχτσιόγλου να απαντήσει, μεταξύ άλλων, πόσοι είναι σήμερα οι ασφαλισμένοι οι οποίοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη από τον ΕΦΚΑ και για πόσο χρόνο, καθώς και ποιος είναι ο συνολικός μέσος χρόνος αναμονής για τις συντάξεις και τα εφάπαξ που εκκρεμούν σήμερα. Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν οτι χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης που περιμένουν να λάβουν τη σύνταξή τους δεν επιτρέπεται να παραμένουν σε καθεστώς σύγχυσης και αγωνίας και καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει να τους εξαπατά κατ’ εξακολούθηση, με χρονοδιαγράμματα που διαρκώς διαψεύδονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ