ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Με την ένταξη στο ΝΑΤΟ η πΓΔΜ υποχρεώνεται να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατρούγκαλος: Με την ένταξη στο ΝΑΤΟ η πΓΔΜ υποχρεώνεται να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με την επισήμανση ότι η κύρωση του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από την ελληνική Βουλή θα υποχρεώσει τη γειτονική χώρα να σέβεται το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών που τίθεται σε ισχύ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος απάντησε στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε με νόημα πως έχουν προβλεφθεί ρήτρες εθνικού συμφέροντος στην απίθανη περίπτωση που η άλλη πλευρά δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της και για την πορεία της στην ΕΕ, ενώ απαντώντας στα πυρά της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, είπε πως δεν διαμόρφωσε η άλλη πλευρά την ατζέντα.

«Ενδεικτικό του καλού κλίματος είναι το γεγονός ότι δύο ημέρες δεν υπήρξαν παραβιάσεις στο Αιγαίο», σημείωσε.

«Είναι οξύμωρο να πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας όταν έως το 2014 ζητούσε την κατάργηση του ΝΑΤΟ», είπε παίρνοντας το λόγο ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας τη στάση των ΑΝΕΛ είπε πως αισθάνεται ένα είδος χαιρεκακίας όταν ακούει τον κ. Καμμένο να χαρακτηρίζει προδοτική τη Συμφωνία των Πρεσπών, εννοώντας ουσιαστικά ότι οι μέχρι προ 15 ημερών συνεργάτες του στην κυβέρνηση είναι προδότες, ενώ απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Προδοσία δεν κάνατε, προδότες δεν είστε, αλλά κάνατε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ