ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλες τις προτάσεις θα ψηφίσουν οι βουλευτές

Συνταγματική Αναθεώρηση: Σε ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλες τις προτάσεις θα ψηφίσουν οι βουλευτές
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ενιαίο θα είναι το έντυπο ψηφοδέλτιο για τη συνταγματική αναθεώρηση, πάνω στο οποίο θα καταγράφονται κατά κόμμα και κατά ομάδες βουλευτών που συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό των 50, οι προτάσεις που έχουν καταθέσει με τις συνταγματικές αλλαγές.

Σε αυτή τη λύση κατέληξαν όλα τα κόμματα, έπειτα από διαβουλεύσεις που έγιναν μεταξύ των γενικών εισηγητών τους για τα διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα σχετικά με την ονομαστική ψηφοφορία της Ολομέλειας την Πέμπτη, επί των αναθεωρητέων διατάξεων.

Συνεπώς το πρωί της Πέμπτης, οι βουλευτές θα κληθούν να πάρουν στα χέρια τους για να ψηφίσουν, το ενιαίο ψηφοδέλτιο πάνω στο οποίο θα καταγράφονται οι δύο προτάσεις, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, καθώς και οι συμπληρωματικές προτάσεις βουλευτών που έχουν εξασφαλίσει τις 50 υπογραφές.

Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράφονται στο ψηφοδέλτιο, τα υπό αναθεώρηση άρθρα, ενώ δίπλα σε κάθε διάταξη θα περιγράφεται η κατεύθυνση της αναθεώρησης, ώστε να τεκμηριώνεται η δεσμευτικότητα του περιεχομένου.

Διαβάστε επίσης:

Παραδοχή Τσουκάτου: Μόνο το 2000 μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ 16 δισ. από ιδιώτες

Κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη για επανεκλογή Παυλόπουλου, Σύνταγμα και ιδιωτικά πανεπιστήμια

Φωτιά Μάτι: Ο Βούτσης αφήνει «παράθυρο» για σύσταση προανακριτικής

Στην πρόταση της ΝΔ, που διαφωνεί ως προς την δεσμευτικότητα του περιεχομένου των υπό αναθεώρηση άρθρων, θα καταγράφονται μόνο, άρθρο, παράγραφος και εδάφιο, δηλαδή τι αφορά.

Ο κάθε βουλευτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και να ψηφίσει όσα άρθρα επιθυμεί και από όλες τις προτάσεις, ενώ το άθροισμα του αποτελέσματος θα υπολογίζεται για τη κάθε μία πρόταση ξεχωριστά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ