ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος για ΠτΔ: Η ΝΔ έχει τάξει τη θέση σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος

Τζανακόπουλος για ΠτΔ: Η ΝΔ έχει τάξει τη θέση σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει βούληση να προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2020, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από την Νέα Δημοκρατία και όπως τόνισε αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Με αφορμή τις αποκαλύψεις γύρω από το πρόσωπο του Θεόδωρου Τσουκάτου και για τα χρήματα εταιριών που έφταναν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε πως η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει, ούτε να ζητήσει «συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό. Μάλιστα παρατήρησε πως και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επιδεικνύει αντίστοιχη αφωνία για τα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ και αναρωτήθηκε για ποια ακριβώς διαφάνεια και εξυγίανση τολμάει να επικαλείται για τα οικονομικά της ΝΔ, όταν ένας επιχειρηματίας και μεγαλοεκδότης πληρώνει τα ενοίκια των γραφείων της.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η ΝΔ αρνήθηκε να στηρίξει προτάσεις που, αντλώντας διδάγματα από την κρίση και απηχώντας λαϊκά αιτήματα, σκοπεύουν στην ενίσχυση της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού, αποκαθιστούν την σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με την πολιτική, ενισχύουν την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημόσιων αγαθών.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια της Βουλής και τόνισε πως «αποκαλύφθηκε και το βαθιά αντιθεσμικό παιχνίδι της ΝΔ με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Παράλληλα σημείωσε πως «αποκαλύφθηκε όμως και πόσο ανόητο είναι το νέο αγαπημένο αφήγημα του κ. Μητσοτάκη για δήθεν στρατηγική δεξιάς παρένθεσης από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ» και σημείωσε:

«Οι παλινωδίες της Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το άρθρο 32 εξηγήθηκαν χθες με αδιαμφισβήτητο τρόπο. Ο ομολογημένος πλέον στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσει όρους για διορισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας από μια απλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καταστρατηγώντας έτσι το ίδιο το πνεύμα του Συντάγματος που επιτάσσει την επιδίωξη των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων όταν πρόκειται για την εκλογή του ΠτΔ που αποτελεί και τον ρυθμιστή του πολιτεύματος».

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως αυτό που προέκυψε από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή είναι ότι η βούληση της ΝΔ είναι να μην προτείνει τον νυν Πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την προεδρική εκλογή του 2020.

«Προφανώς έχει τάξει τη θέση σε πρόσωπο του πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικού μπλοκ ή σε κάποιον ευνοούμενο του παλιού καθεστώτος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παρατήρησε πως «πρόκειται για πρωτοφανή συναλλαγή στα χρονικά της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ