ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ασπρόμαυρα η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μακεδονίας - Θράκης

Στα ασπρόμαυρα η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Μακεδονίας - Θράκης
MOTION TEAM

Στα χρώματα του ΠΑΟΚ, άσπρο – μαύρο εμφανίστηκαν ντυμένες η απερχόμενη αλλά και η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης στην τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφερόμενη στο έργο που παραδίδει σημείωσε πως έγινε επένδυση στις συνεργασίες και στην ενδυνάμωση των σχέσεων όλων των φορέων.

«Σήμερα το ΥΜΑΘ είναι αλλιώς. Υλοποιήσαμε δυο νέα έργα πρόγραμμα ‘’στηρίζω’’ με προϋπολογισμό 195.000 ευρώ. Το πρόγραμμα ‘’νεανικές δράσεις’’ που τόσο λοιδορήθηκε. Η καλύτερη απάντηση θα δοθεί από τους νέους ανθρώπου και τις δράσεις τους. Επενδύσαμε στις συνεργασίες και στην ενδυνάμωση των σχέσεων όλων των φορέων. Το παλατάκι έχει πάρει το δρόμο του. Υποβάλλαμε πρόταση αποκατάστασης και επανάχρηση του κτιρίου. Δρομολογούνται έργα σχολικής στέγης στη Μακεδονία και τη Θράκη. Προωθήσαμε πρωτοβουλίες για την στήριξη των εργαζομένων και των επαγγελματιών. Η πλατεία διοικητηρίου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης της αποκατάστασης της. Η Αλεξάνδρεια ζώνη καινοτομίας έχει ρόλο δεν είναι ένα αφήγημα», είπε.

Σχολιάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών υποστήριξε πως η Μακεδονία και η Θράκη είναι πλέον είναι πλέον πύλη Ειρήνης και πόλος ανάπτυξης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη,

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη διάδοχό της Ελευθερία Χατζηγεωργίου σημειώνοντας πως «το τιμόνι του ΥΜΑΘ κρατά από χθες η Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μια νέα μαχητική γυναίκα, μια αποτελεσματική γυναίκα, μια αγωνίστρια. Με την Ελευθερία συναντηθήκαμε στους πρώτους μου κοινωνικούς αγώνες. Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόμαστε άψογα».

«Από σήμερα στρέφομαι με όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη της Αυτοδιοίκησης για να μείνει η Θεσσαλονίκη πόλη ανοιχτή και δημοκρατική» κατέληξε.

Από την πλευρά της η νέα υφυπουργός χαρακτήρισε την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του ΥΜΑΘ τιμητική. «Η πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας και Θράκης ως υφυπουργός εσωτερικών είναι βαθιά τιμητική και ιδιαίτερα διότι έρχεται σε μια περίοδο μεγάλων προκλήσεων για την Βόρεια Ελλάδα. Για παρά πολλά χρόνια η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θράκη αφέθηκαν στην τύχη τους, αφέθηκαν να μαραζώσουν χωρίς τα απαιτούμενα έργα υποδομής, χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, χωρίς παραγωγικές επενδύσεις. Πάνω σε αυτό το υπόστρωμα δημιουργήθηκε το εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη αντιδραστικών ιδεολογιών διότι οι πολιτικές ηγεσίες της περιοχής μας είτε στο επίπεδο της Κεντρικής Διοίκησης είτε στην αυτοδιοίκηση επέλεξαν να καλύψουν την ανικανότητά τους κάτω από το πέπλο του εθνικισμού» είπε ενώ χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «συμφωνία πρότυπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ