ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΝΔ: Αντικείμενο πολιτικού κανιβαλισμού η δικαστική περιπέτεια του Νίκου Γεωργιάδη

Πηγές ΝΔ: Αντικείμενο πολιτικού κανιβαλισμού η δικαστική περιπέτεια του Νίκου Γεωργιάδη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Είναι ωμή και ανεπίτρεπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να προδικάζει κανείς την τελεσίδικη απόφασή της», είναι η απάντηση που δίνουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου αναφορικά με την καταδικαστική απόφαση εις βάρος των πρώην βουλευτή της ΝΔ Νίκο Γεωργιάδη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει λάβει, επισήμως, θέση επί του θέματος μετά την χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που καταδίκασε τον κ. Γεωργιάδη σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών για υπόθεση κυκλώματος παιδεραστίας που είχε αποκαλυφθεί πριν περίπου εννιά χρόνια στην Μολδαβία, όπου ο καταδικασθείς υπηρετούσε σε θέση του ΟΗΕ.

Πηγές του κόμματος, ωστόσο, τονίζουν πως ο πρώην βουλευτής από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι κατηγορίες εναντίον του, παραιτήθηκε από τη θέση του. «Επειδή δεν ήθελε μια υπόθεση που αμέσως κατήγγειλε ότι είναι πρωτοφανής σκευωρία σε βάρος του, να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης», εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπάθησε να προσδώσει πολιτικά χαρακτηριστικά στην υπόθεση γιατί ο κ. Γεωργιάδης είχε διατελέσει συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

Ακόμη, υπογραμμίζουν πως «δεν έχει προηγούμενο η προσωπική δικαστική περιπέτεια ενός ανθρώπου να γίνεται αντικείμενο πολιτικού κανιβαλισμού» και καταγγέλλουν το Μαξίμου γιατί προδίκασε την ενοχή του κ. Γεωργιάδη, ενώ η υπόθεση θα κριθεί στο εφετείο.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου

«Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της», τόνισε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση.

«Η υπόθεση θα ήταν ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει διατελέσει βουλευτής της ΝΔ, στενός σύμβουλος και συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «μεγάλο όπλο και εργαλείο» του αρχηγού της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιναν πολιτικό χαρακτήρα», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και υπογραμμίζει:

«Χαρακτήρισαν πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης

Ο κ. Κυρανάκης και άλλοι αξιωματούχοι της ΝΔ παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης δεν ορρωδεί προ ουδενός όταν πρόκειται να υπερασπιστεί τους "φίλους" του.

Η καταδίκη του κ. Γεωργιάδη έδειξε την αριστεία του κ. Μητσοτάκη σε όλο το μεγαλείο της.».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ