ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μοσκοβισί κατά Βέμπερ και Σόιμπλε: Μη ρεαλιστικές οι δεσμεύσεις για πλεονάσματα

Μοσκοβισί κατά Βέμπερ και Σόιμπλε: Μη ρεαλιστικές οι δεσμεύσεις για πλεονάσματα
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Καρφιά» σε Βέμπερ και Σόιμπλε έριξε από την ελληνική Βουλή ο Πιέρ Μοσκοβισί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων

«Η Κομισιόν πάντα πίστευε ότι τα πλεονάσματα έπρεπε να είναι πιο χαμηλά. Άλλοι τα πίστευαν και τα επέβαλαν», είπε, χαρακτηρίζοντας τα μη ρεαλιστικά.

Τόνισε ωστόσο, πως οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται. «Σαφώς και η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις συμφωνίες, pacta sunt servanda, αλλά αυτά τα πλεονάσματα δεν είναι ρεαλιστικά και θα πρέπει να μειωθούν αλλά αυτό θα γίνει μέσα στο πλαίσιο συμφωνιών που θα πρέπει να γίνουν», ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάνφρεντ Βέμπερ περί πιθανής μείωσης πλεονασμάτων αν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, είπε πως «ανήκει στο CDU όπως και ο τότε Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Θα μπορούσε λοιπόν, τότε, ο Γερμανός υπουργός που ήταν CDU να κρατήσει μια πιο ευέλικτη στάση που θα βοηθούσε κι εσάς κι εμάς, αλλά δεν το έκανε», σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «Ελπίζω πως στο μέλλον θα μπορέσουμε να κάνουμε τις κατάλληλες προσαρμογές. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μια ερμηνεία που θα φάνταζε πιο… χαλαρή αλλά αυτό δεν μπορώ να το κάνω γιατί κάτι τέτοιο θα μπέρδευε την κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ