ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ο Τσίπρας δεν έχει θέση στην Κεντροαριστερά γιατί έφτιαξε τη νέα Δεξιά

Γεννηματά: Ο Τσίπρας δεν έχει θέση στην Κεντροαριστερά γιατί έφτιαξε τη νέα Δεξιά
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Πολύχρωμο» χαρακτήρισε την Παρασκευή τον χώρο της Κεντροαριστεράς η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτόν το λόγο ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει θέση, γιατί έφτιαξε τη νέα Δεξιά».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας. Ο κόσμος τρέχει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα των τελευταίων ετών.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός ότι και το κόμμα της ψήφισε το τρίτο μνημόνιο το 2015, είπε πως τότε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο πρωθυπουργός τους είχε πει ότι οι δανειστές δεν θεωρούσαν αξιόπιστη την κυβέρνηση και ζητούσαν την υπογραφή και της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία.

«Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έπαιρνε το ρίσκο;», διερωτήθηκε η κ. Γεννηματά και δήλωσε ότι όταν απεύθυνε έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα να μην προκηρύξει εκλογές, αλλά να φτιάξει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, για να αλλάξουν οι όροι της συμφωνίας, εκείνος τη διαβεβαίωσε πως δε θα πάει σε εκλογές.



«Δεν προλαβαίνω να φτάσω στο νησί με την οικογένειά μου και έχει προκηρύξει εκλογές. Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε ‘πρέπει να ελέγξω το κόμμα μου’», σημείωσε σχετικά με τότε.

«Το ποσοστό του ΚΙΝ.ΑΛ. στις εκλογές θα είναι διψήφιο»

«Όχι διχασμός και νέες περιπέτειες», δήλωσε, εξάλλου, η Φώφη Γεννηματά, κληθείσα να απαντήσει στο τι θα κάνει η παράταξή της μετά τις εκλογές.

«Έχουμε το εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Οι άλλοι για να μην φαίνονται τα προβλήματα των πολιτικών τους σκοτώνονται μεταξύ τους, όχι για την ουσία, αλλά για την εξουσία», είπε αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας πως «είναι και οι δύο το ίδιο πράγμα».



«Εμείς θέλουμε δύναμη από το λαό να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας», σημείωσε ερωτηθείσα για τυχόν μετεκλογικές συνεργασίες, συμπληρώνοντας πως «το αν θα έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το πρόγραμμά μας, θα φανεί την επομένη των εκλογών».

«Θα είναι διψήφιο το ποσοστό μας στις εκλογές», εκτίμησε η κυρία Γεννηματά. Μιλώντας για τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία και απομάκρυνε ψηφοφόρους από το ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρός του είπε πως «δέχεται την κριτική», τονίζοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κάνει αγώνα για να πείσουν το λαό ότι για την κρίση φταίει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ έχει μερίδιο ευθύνης, όχι όμως την αποκλειστική, ούτε τη μεγαλύτερη. Έχουμε αποδεχθεί, έχουμε φτάσει σε επίπεδο αυτομαστιγώματος».

«Πλάνη ότι η ψήφος στη ΝΔ απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ»

Σημείωσε πως ήταν αυτή που ζήτησε «εξεταστική από την ώρα που μπήκαμε στο ευρώ μέχρι σήμερα» και εκείνοι που «αρνήθηκαν πεισματικά».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στηρίζεται στην καραμανλική συνιστώσα για να κυβερνήσει» και σημείωσε πως «δεν έχω δει τον Καραμανλή να παίρνει θέση για το τι γίνεται, αλλά αφήνει τα στελέχη του να στηρίζουν την κυβέρνηση».



«Θα είμαστε η μεγάλη έκπληξη των εκλογών», εκτίμησε. Ερωτηθείσα για τα όσα κατέθεσε ο Θεόδωρος Τσουκάτος στη δίκη για τη Siemens, απάντησε πως «είμαστε το μόνο κόμμα που φέραμε έξι ορκωτούς λογιστές, ελέγξαμε τα βιβλία. Όλα τα βιβλία της εποχής είναι στη Βουλή και έχουν ελεγχθεί» και κάλεσε όλα τα κόμματα να «ελεγχθούν και να δώσουν τα στοιχεία τους στη Δικαιοσύνη».

«Εμείς το κάναμε και ρυθμίζουμε τα οικονομικά μας, προσπαθούμε να ρυθμίσουμε τα δάνειά μας, τα εξυπηρετούμε», συμπλήρωσε. Κάλεσε τέλος, όλους τους «προοδευτικούς πολίτες» να στηρίξουν το Κίνημα Αλλαγής και αποκάλεσε «πλάνη ότι η ψήφος στην ΝΔ απομακρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ