ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα συνεργασίας στο ΚΙΝΑΛ και από τον Κοτσακά

Κάλεσμα συνεργασίας στο ΚΙΝΑΛ και από τον Κοτσακά
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν πρέπει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ τονίζει ο Αντώνης Κοτσακάς με συνέντευξή του επαναλαμβάνοντας και αυτός κάλεσμα για συνεργασία στο ΚΙΝΑΛ.

Το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου που πλέον βρίσκεται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα» εκτιμά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει από πασοκοποίηση. Και δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ΠΑΣΟΚ» ενώ εξηγεί πως «δεν μπορεί γιατί είναι άλλα τα χαρακτηριστικά σήμερα της ελληνικής κοινωνίας και δεν πρέπει γιατί είναι απαραίτητο να παραμείνει στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».

«Άλλωστε, γιατί να μιλάμε για πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και να μην βλέπουμε το ενδεχόμενο συριζοποίησης της εναπομείνασας εκλογικής βάσης του ΚΙΝΑΛ;» προσθέτει κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος για αναπαραγωγή της προσωπικής τους εξουσίας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κόμμα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ριζοσπαστικής Αριστεράς» λέει ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεννόησης με το ΚΙΝΑΛ ο Αντώνης Κοτσακάς επισημαίνει ότι «επανειλημμένα έχουμε απευθυνθεί στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και η πρόταση είναι πάνω στο τραπέζι. Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι έχει κάνει άλλες επιλογές στρατηγικού χαρακτήρα». «Με το μεσαίο όμως στελεχικό δυναμικό και τη βάση του ΚΙΝΑΛ σαφώς και υπάρχει πεδίο συνεννόησης, και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά» υποστηρίζει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ