Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εργαλειοποίησαν το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πηγή: EUROKINISSI

Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι εργαλειοποίησαν την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, στη συζήτηση για τις αλλαγές στο Σύνταγμα. 

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε πως το κόμμα της δεν θα επιτρέψει παιχνίδια με το Σύνταγμα και πως γι' αυτό το λόγο και σε αυτή την ψηφοφορία δεν θα «αφήσουν» να λάβει καμία διάταξη 180 ψήφους, ώστε να καταστεί η αναθεώρηση υπόθεση μιας μόνο παράταξης στην επόμενη Βουλή.

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εργαλειοποίησαν το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν κάναμε παιχνίδια. Θα ηγηθούμε της ομαλής λειτουργίας της Δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι στον συνταγματικό λαϊκισμό», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως έχει έχει έρθει η ώρα ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέλθει από τη προοδευτική παράταξη, για να ενώνει τους Έλληνες. 

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε πως ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κινούνται στους ίδιους δρόμους, καθώς, όπως είπε, «η παλιά Δεξιά της ΝΔ μοιάζει με τη νέα Δεξιά του κ. Τσίπρα. Συναντώνται στην εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής. Μια χαρά θα μπορούσαν να συνεργαστούν την επομένη των εκλογών».

«Ο κ. Τσίπρας φεύγει. Δεν χρειάζεται άλλη Δεξιά στο τιμόνι της χώρας», ανέφερε και επεσήμανε πως το ΚΙΝΑΛ επιθυμούσε να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα στην κατεύθυνση εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και προς όφελος του πολίτη. «Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία», σημείωσε η Φώφη Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης