ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποσύρεται η διάταξη που επέτρεπε σε offshore τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου

Αποσύρεται η διάταξη που επέτρεπε σε offshore τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου
EUROKINISSI

Ένα βήμα πίσω φαίνεται πως θα κάνει η κυβέρνηση στη ρύθμιση που έδινε αναδρομικά το δικαίωμα σε offshore εταιρείες να συμμετάσχουν σε εν εξελίξει κρατικούς διαγωνισμούς

Μετά τις αντιδράσεις ΝΔ και ΔΗΣΥ που έκαναν λόγο για ύποπτη και φωτογραφική διάταξη, ο Στέργιος Πιτσιόρλας ανέφερε πως από την στιγμή που η αντιπολίτευση τη θεωρεί φωτογραφική «ας το απαλείψουμε». Επέμεινε ωστόσο, ότι η άποψη αυτή είναι λάθος. «Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα. Δεν έχω πρόβλημα να το πάρουμε πίσω γιατί στην κυβέρνηση δεν υπάρχει σκέψη να εξυπηρετήσουμε κάποιους», ανέφερε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας.

Απέρριψε δε, την κριτική της αντιπολίτευσης περί εξυπηρέτησης συμφερόντων από την κυβέρνηση και σημείωσε ότι υπήρξαν αιτήματα για την τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Στέλιος Πιτσιόρλας αναφέρει:

«Καμία διάταξη δεν προέβλεπε συμμετοχή σε διαγωνισμούς του δημοσίου offshore εταιρειών με έδρα φορολογικά μη συνεργάσιμα κράτη. Αντιθέτως η διάταξη κατοχυρώνει ως κριτήριο συμμετοχής ή μη τον επίσημο κατάλογο της ΕΕ για τις χώρες φορολογικούς παραδείσους. Υπάρχει όμως θέμα με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνεχείς ανανεώσεις αυτού του καταλόγου.

Η διόρθωση στην προτεινόμενη ρύθμιση, έστω και σε βάρος της πληρότητάς της, αφαιρεί κάθε δυνατότητα κακόπιστης ανάγνωσής της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ