ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όξυνση του στεγαστικού προβλήματος προέβλεψε ο Γιάννης Δραγασάκης

Όξυνση του στεγαστικού προβλήματος προέβλεψε ο Γιάννης Δραγασάκης
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όξυνση του στεγαστικού προβλήματος στη χώρα προέβλεψε ο Γιάννης Δραγασάκης και απέδωσε την αρνητική αυτή εξέλιξη και στο φαινόμενο βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων, τύπου Airbnb

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση της τροπολογίας για την προστασία της α’ κατοικίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης προκάλεσε αίσθηση με την αναφορά σε λάθη «ασυγχώρητα» που έκανε η κυβέρνηση και αναφερόμενος στην επίμαχη ρύθμιση είπε ότι σκοπός της είναι η εξυπηρέτηση του δανειολήπτη. Στόχος είναι η μείωση των κόκκινων δανείων, καθώς η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο δείκτη στην Ευρώπη. Συνέδεσε δε, το θέμα αυτό με το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου ως μια μόνιμη κοινωνική παροχή και επεσήμανε την ανάγκη παραγωγής στέγης, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί –όπως είπε– πιο δυναμικά.

Ο Γιάννης Δραγασάκης απέδωσε για άλλη μια φορά τις καθυστερήσεις στην κατάθεση της ρύθμισης στα διαφορετικά συμφέροντα που υπάρχουν και εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στα «ασυγχώρητα» λάθη που έγιναν επί ημερών της σημερινής κυβέρνησης. «Η ΝΔ επιμένει στην άποψη ότι κερδίσαμε τις εκλογές από ατύχημα, ότι κοροϊδέψαμε το λαό και εκείνος μας ψήφισε, θα μας ξαναψηφίσει και τώρα», είπε χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως αυτό θα γίνει «όχι γιατί είμαστε αλάθητοι, κάνουμε και λάθη και μερικές φορές είναι ασυγχώρητα, αλλά γιατί αν υπάρχει μια ελπίδα, αυτή είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αν εμείς δεν λύσουμε προβλήματα, θα χειροτερέψουν με μια άλλη κατάσταση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ