ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποδοκιμασίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αποδοκιμασίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Νέα Δημοκρατία/Γραφείο Τύπου

Αντιμέτωπος με ομάδα ακραίων στοιχείων βρέθηκε κατά την ομιλία του στη Βέροια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντικείμενο της αντιπαράθεσης ήταν η Συμφωνία των Πρεσπών με τους αντιδρώντες να κατηγορούν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι δεν έκανε ότι μπορούσε να ανατρέψει την κυβερνητική πρωτοβουλία.

«Αγωνιστήκαμε για να μην περάσει η συμφωνία και προειδοποιήσαμε λέγοντας ότι η συμφωνία δημιουργεί τετελεσμένα. Εμείς θα αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της Συμφωνίας» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκείνους που τον αποκαλούσαν προδότη. Τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί φώναζαν κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας πως «είστε προδότες», «είσαι χειρότερος από τον Τσίπρα», ενώ σήκωσαν μια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας. Αργότερα μέσω του Facebook κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν βία από την ασφάλεια του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Δείτε την δημοκρατία τους… Τα παλικάρια μας τα χτυπήσανε άτομα της προσωπικής ασφάλειας του Μητσοτάκη... Και βρίσκονται στην αστυνομία τώρα... Κουράγιο αδέρφια... Είμαστε μαζί σας!».

«Λένε ότι τον κ. Μητσοτάκη διέκοψαν "γνωστοί εθνικιστές". Πριν 2 εβδομάδες έλεγαν ότι ήρθα αντιμέτωπος με "πατριώτες". Αγκάλιασαν την ακροδεξιά, χάιδεψαν το φασισμό, επένδυσαν στην πατριδοκαπηλεία. Έχουν χρόνο να ανακρούσουν πρύμναν. Για το καλό της Δημοκρατίας», αναφέρει σε tweet του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ