ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια

Γεννηματά: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την εκτίμησή της πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις, εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά σημειώνοντας πως «για αυτό ισχυρό Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές οδηγεί στη μεγάλη πολιτική ανατροπή».

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έδωσε το στίγμα και την εκλογική στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας ότι το δίλημμα των εκλογών είναι: ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια.

Για την επομένη ημέρα των εκλογών και το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση της ευρύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής στήριξης με αυξημένο κύρος και αξιοπιστία. Στην περίπτωση της μη αυτοδύναμης πλειοψηφίας μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι δυνατή παρά μόνον αν πάρουμε εμείς στα χέρια μας διερευνητική εντολή. Θα προτείνουμε με απόλυτη συναίσθηση ευθύνης προγραμματική συμφωνία με βάση το σχέδιο Ελλάδα. Έτσι έχει νόημα η δική μας συμμετοχή. Εμείς δεν πρόκειται να εγκλωβιστούμε στη συνδιαχείριση καταστάσεων που θα οδηγήσουν στη συνέχιση των συντηρητικών πολιτικών και σε νέα αδιέξοδα και νέα κρίση στην χώρα. Το πλαίσιο μας είναι ξεκάθαρο. Μόνον ο ελληνικός λαός μπορεί να επιβάλλει το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα. Κανείς ερήμην του δεν θα αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επεσήμανε πως «με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζεται και λειτουργεί, δεν έχουμε τίποτε να πούμε. Έχουμε, όμως, πολλά να συζητήσουμε με τον κόσμο που τους ακολούθησε και νιώθει σήμερα προδομένος, με τους αγνούς και τίμιους αγωνιστές της αριστεράς και με όλους τους προοδευτικούς πολίτες».

Σχολιάζοντας την επίμονη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμπραξη μιας Προοδευτικής Συμμαχίας, η Φώφη Γεννηματά την απέρριψε ξανά και υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά και τη σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί αποκόπηκε από τις προοδευτικές δυνάμεις. Χτυπά τη μεσαία τάξη, φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό. Δεν υπάρχει πραγματική προοδευτική συμμαχία με γυρολόγους, ακροδεξιούς και δεξιούς. Είναι στάχτη στα μάτια. Είναι μια νέα κοροϊδία του κ.Τσίπρα που όταν στριμώχνεται προσπαθεί να παρουσιαστεί ως κάποιος άλλος. Με αυτές τις πρακτικές διχάζει τον λαό και ιδιαίτερα τους προοδευτικούς πολίτες που είναι πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία».

Επέκρινε και τη ΝΔ αναφέροντας ότι δεν χρειάζεται «άλλο πια το τιμόνι δεξιά για τη χώρα. Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς που οδήγησε με την πολιτική της το 2004- 2009 στα όρια της χρεωκοπίας. Δεν χρειαζόμαστε "ρετρό" κυβερνήσεις, επιστροφή στο χθες, κοιτάμε προς το μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολιτικός μας αντίπαλος, είναι ο αρχηγός της ΝΔ με την οποία έχουμε διαχρονικά πολύ μεγάλες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές. Είναι οι διαφορές της προόδου από τη συντήρηση. Η ΝΔ και με τον κ.Μητσοτάκη παραμένει βαθιά συντηρητική. Παρά την επίμονη προσπάθεια να εμφανιστεί με μεταρρυθμιστικό πρόσωπο. Είναι, όμως, οι ίδιοι άνθρωποι που βάφτισαν επανίδρυση τη διάλυση του κράτους, είναι οι ειδωλολάτρες της αγοράς και θεωρούν τις ανισότητες φυσικό φαινόμενο. Σήμερα δεν πρέπει να πάμε από τη μιζέρια του κ.Τσίπρα στο άλμα στο κενό του κ.Μητσοτάκη. Υπάρχει προοδευτικό ρεύμα, το Κίνημα Αλλαγής απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ