ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2019: Η Μαρία Σταυρινούδη υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων

Ευρωεκλογές 2019: Η Μαρία Σταυρινούδη υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Στόχος μου δεν είναι απλά μια ακόμη...θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Στόχος μου είναι η ενεργός συμμετοχή μου για επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τη χώρα μου και η ανάκτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας». Με τη φράση αυτή η Μαρία Σταυρινούδη έδωσε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί πολιτικά στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Όπως επισημαίνει η ίδια με δηλώσεις της για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα:

«Είμαστε μέλη μιας Ευρώπης με πολλά προβλήματα, όπως είναι ο κακός χειρισμός του νομίσματος, η ελλείψη συντονισμού προσφυγικών ροών, συρρίκνωση της μεσαίας τάξης κ.α. Αποτέλεσμα άνοδος του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς με ότι αυτό συνεπάγεται. Η σημερινή Ευρώπη δεν έχει καμμιά σχέση με αυτή των δημιουργών- πατέρων της.

Οραματίζομαι την Ευρώπη της δικαιοσύνης , της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας μεταξύ των λαών της».

Η κυρία Μαρία Σταυρινούδη είναι πετυχημένη επιχειρηματίας και υπήρξε βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας.

Στις επικείμενες εκλογές συμπράττει με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη αφού όπως τονίζει: «Είναι τιμή για μένα, αλλα και μεγάλο προσωπικό στοίχημα η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές με την Ένωση Κεντρώων και τον Βασίλη Λεβέντη. Ενα κόμμα που καταδικάζει και φιλοδοξεί όχι μόνο να ακυρώσει την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να παραπέμψει σε δίκη όλους όσους συνέναισαν σε αυτήν. Παράλληλα, ο Βασίλης Λεβέντης είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς που διαχρονικά έμεινε σταθερός στις ιδέες και τις απόψεις του».

Μαρία Σταυρινούδη

Με την ακόλουθη δήλωση, η πρώην βουλευτής Μαρία Σταυρινούδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την Ευρωβουλή:

«Φίλες και φίλοι

Διανύουμε ως χώρα τη δυσκολότερη περίοδο μετά την μεταπολίτευση, αντιμετωπίζοντας μια μεγάλη εθνική και οικονομική κρίση, αλλά και μια κρίση θεσμών και αξιών, που δημιουργούν ανασφάλεια, θυμό και αβεβαιότητα στην κοινωνία. Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δρα προς συλλογικό όφελος, αλλά βάσει συγκεκριμένων συμφερόντων και ανεπαρκών πολιτικών, που αποτελούν τροχοπέδη για την Ελλάδα μας.

Θεωρώ καθήκον μου να προσπαθήσω να φέρω την Ευρώπη στην παλαιά της μορφή και να αγωνιστώ για την επιστροφή των ιδανικών και αξιών της. Για να διεκδικήσουμε τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα, που είναι αδιαμφισβήτητα και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και συνέπειας αποφάσισα να είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και να δώσω τη μάχη να ανακτήσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Για να δούμε τον τόπο μας όπως πραγματικά του αξίζει».

Ποια είναι η Μαρία Σταυρινούδη

Γεννήθηκα τον Αύγουστο του 1964 στο πανέμορφο νησί της Χίου, από όπου και κατάγομαι. Γονείς μου ο καπετάνιος Αριστείδης Σταυρινούδης και η Μαρούλα Σταυρινούδη.

Σπούδασα Φαρμακευτική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Αισθητική στα Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια προχώρησα σε μεταπτυχιακές σπουδές στη Χημεία Καλλυντικών, στο I.S.I.P.C.A Versailles Paris στην Γαλλία. Είμαι γνώστης της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Στο νησί μου δραστηριοποιήθηκα επιχειρηματικά δημιουργώντας ένα πρότυπο πολυδύναμο κέντρο SPA, Αισθητικής, Διατροφής και Δίαιτας, με ειδικές εφαρμογές laser.

Παράλληλα, μαζί με την οικογένεια μου, δημιουργήσαμε μια μονάδα παραγωγής καλλυντικών με μαστίχα Χίου, στην οποία έχει δοθεί και βραβείο ευρεσιτεχνίας. Η επιχείρηση σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα και λειτουργείται από τα παιδιά μου, την Βικτώρια Σόδη 26 ετών και τον Γιάννη Σόδη 24 ετών.

Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα του επιχειρείν και αισθάνομαι ιδιαίτερα υπερήφανη, που τα παιδιά μου συνεχίζουν την ανοδική πορεία της οικογενειακής μας επιχείρησης, με φρέσκες, καινοτόμες ιδέες και που βαδίζουν σε νέους ορίζοντες.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά. Είχα την τύχη να είμαι νύφη ενός από τους πιο σπουδαίους πολιτικούς που πέρασαν από τη Χίο, του Γιάννη Σόδη, πρώην Βουλευτή με τη ΝΔ.

Το 2006 υπήρξα Επικεφαλής Ανεξάρτητου Συνδυασμού στις Επιμελητηριακές εκλογές.

Το 2010 έλαβα μέρος στις Περιφερειακές Εκλογές.

Το 2014 εντάχθηκα στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με το αξίωμα της Βουλευτή Χίου.

Το 2017 αποχώρησα από την ΝΔ, με επιστολή μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το 2019 εντάχθηκα επίσημα στην Ένωση Κεντρώων, ως υποψήφια στο Ευρωψηφοδέλτιο.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκα και με την τηλεόραση, παρουσιάζοντας δύο κοινωνικές εκπομπές. Η μια εκπομπή με τίτλο «Ζωή γένους Θηλυκού», περιείχε θέματα σχετικά με τη γυναίκα και τους πολλαπλούς ρόλους της, ενώ η άλλη «Προσανατολισμοί» ασχολήθηκε με τις Ελληνικές Επιχειρήσεις και τους Έλληνες επιχειρηματίες, προβάλλοντας διάφορα ζητήματα που τους αφορούν.

Αγαπώ την Ελλάδα, πιστεύω στην ομοψυχία και την ενότητα και επιθυμώ να αγωνιστώ στην Ευρώπη, με όραμα την ανάκτηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ