ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Να διαλευκανθεί η υπόθεση Πετσίτη, εάν υπάρχει κάτι να διαλευκανθεί

Σκουρλέτης: Να διαλευκανθεί η υπόθεση Πετσίτη, εάν υπάρχει κάτι να διαλευκανθεί
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Υπέρ της διαλεύκανσης της υπόθεσης Πετσίτη -εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να διαλευκανθεί- είναι ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, που σε συνέντευξή του υπογραμμίζει πως τα μόνα που γνωρίζει είναι όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί δημόσια αλλά και την επιβεβαίωση του Νίκου Παππά για τη φιλική σχέση που είχαν από την Καισαριανή.

Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει πως όλα τα υπόλοιπα είναι προς εξέταση και πως καταλαβαίνει τις ευαισθησίες του κόσμου που όταν υπάρχει και η παραμικρή σκιά τέτοιων περιστατικών θέλει να δοθούν απαντήσεις.

«Αυτό λοιπόν πρέπει να το κάνουμε όλοι όσοι κατέχουμε δημόσια αξιώματα. Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι είναι σε θετική κατεύθυνση οι τοποθετήσεις της κυβέρνησης που θέλουν να διευκολύνουν την οποιαδήποτε συζήτηση. Αυτό όμως είναι τελείως διαφορετικό απ' αυτό που κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, στο πλαίσιο της τακτικής που σας ανέφερα πριν λίγο. Αφήνει να διαρρεύσουνειδήσεις” και βάζει λόγια στο στόμα της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, τα οποία στη συνέχεια η Αρχή τα διαψεύδει. Όλο αυτό βέβαια η Ν.Δ. δεν το κάνει μόνο επίσημα αλλά με άλλους τρόπους, μέσα από τα ορκισμένα υπέρ της και υπέρ της διαπλοκής μέσα ενημέρωσης. Και έτσι διαχέει γενικά ευθύνες για να συγκαλύψει τις δικές της, τους πραγματικούς δηλαδή ενόχους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση πως ορισμένοι αντιμετωπίζουν επιθετικά τη Δικαιοσύνη επειδή κάνει τη δουλειά της και επισημαίνει πως το σκάνδαλο Novartis «είναι υπαρκτό».

Αναφερόμενος στις δύο μεγάλες υποθέσεις που βρίσκονται αυτή την περίοδο στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων -την υπόθεση Νovartis και την υπόθεση Πετσίτη- ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε:

«Η κίτρινη σκανδαλολογία δεν βοηθάει. Η διερεύνηση πραγματικών υποθέσεων που αφορούν σε σκάνδαλα, νομίζω ότι είναι και λαϊκή απαίτηση και βοηθάει. Μια από τις αιτίες που χρεοκόπησε αυτή η χώρα και ο κόσμος υπέστη τα πάνδεινα είναι αυτές οι πραγματικές υποθέσεις σκανδάλων και διαφθοράς. Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος, υπερκοστολογήσεις, μίζες, λογαριασμοί στο εξωτερικό. Άρα είναι απολύτως αναγκαίο και να θωρακιστεί θεσμικά η δημοκρατία μας και να περιορίζονται τέτοιου είδους πρακτικές. Ταυτόχρονα υπάρχει η λαϊκή απαίτηση να διερευνηθούν όλα αυτά και να αποδοθούν ευθύνες. Επαναλαμβάνω όμως ότι όλο αυτό πρέπει να το κάνεις μέσα στο προβλεπόμενο συνταγματικό-θεσμικό πλαίσιο και δεν πρέπει να το εντάσσεις στο πλαίσιο μιας αγοραίας πολιτικής αντιπαράθεσης γιατί τότε το ευτελίζεις. Αυτό ζητάει άλλωστε ο ένοχος, που κατά τη γνώμη μου είναι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, γιατί του δίνει την αφορμή να κάνει μια fake αντεπίθεση. Να εφεύρει πολλά “σκάνδαλα” για να καλλιεργήσει την εντύπωση ότι τελικά είμαστε όλοι ίδιοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ