ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η αντίδραση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για το σκάνδαλο Novartis είναι ξεκάθαρα ενοχική

Τζανακόπουλος: Η αντίδραση ΝΔ-ΚΙΝΑΛ για το σκάνδαλο Novartis είναι ξεκάθαρα ενοχική
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Η πανικόβλητη αντίδραση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ γύρω από το σκάνδαλο Novartis δεν είναι μόνο αλλοπρόσαλλη. Είναι ξεκάθαρα ενοχική. Και το λέω αυτό διότι στην αρχή έκαναν λόγο για δήθεν «σκευωρία» εμπλέκοντας την κυβέρνηση σε μία υπόθεση που αφορά αμιγώς την ανεξάρτητη δικαιοσύνη», δηλώνει σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εξαπέλυσαν πρωτοφανείς επιθέσεις κατά δικαστικών λειτουργών με απειλές και μηνύσεις, επιβεβαιώνοντας ότι ουδόλως ενδιαφέρονται για την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας, όταν αυτή διερευνά πεπραγμένα των κυβερνήσεών τους και στελέχη τους», τονίζει η κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

«Τώρα που βλέπουν ότι η γραμμή της σκευωρίας δεν περνάει και οι ίδιοι κάθε μέρα εκτίθενται και περισσότερο», συνεχίζει και χαρακτηρίζει ως «απώτατο σημείο ηθικής και πολιτικής κατάπτωσης» τις δηλώσεις βουλευτών των δύο κομμάτων περί παραγραφής των αδικημάτων στην υπόθεση της Novartis.

«Το είπαν χωρίς να ντρέπονται ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Αθανασίου και ο κ. Γεωργιάδης. Η εποχή της "ομερτά", όμως, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν ακόμη και όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους νόμιμους και αιώνιους ιδιοκτήτες της χώρας», επισημαίνει ο κ. Τζανακόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώνει ότι «η χώρα μας μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να προσθέσει έναν σύμμαχο στα Βαλκάνια», κάνοντας λόγο για «μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον και τις επενδυτικές συμφωνίες με επιχειρήσεις από τη Βόρεια Μακεδονία».

Σε ό, τι αφορά την προοπτική να μην εφαρμοστεί η μείωση του αφορολόγητου, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ότι, όπως και στην μη περικοπή των συντάξεων «έχουμε τον τρόπο να το πετύχουμε χωρίς να διαταραχθεί ούτε στο ελάχιστο η δημοσιονομική πορεία» και επαναλαμβάνει ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως και η αντίστοιχη για χρέη προς τις Εφορίες θα ψηφιστούν εντός των επόμενων εβδομάδων.

Για το γεγονός ότι η ΝΔ αποδίδει στις ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτιμά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει ήδη αρχίσει να κάνει βήματα πίσω από αυτή τη γραμμή».

«Ειδικά από τη στιγμή που οι δύο ακροδεξιοί φρουροί του κ. Μητσοτάκη μίλησαν ο ένας για νίκη με διαφορά 3,5% και ο άλλος για νίκη με έστω μία ψήφο διαφορά. Μάλλον, όσο πλησιάζουμε στην κάλπη, κάτι τους ανησυχεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η ουσία είναι ότι όσο πλησιάζουμε στις κάλπες, οι πολίτες θα βάλουν κάτω τα δεδομένα, θα κρίνουν και θα συγκρίνουν. Ποια ήταν η Ελλάδα που άφησε πίσω του ο κ. Σαμαράς το 2014 και ποια είναι σήμερα η Ελλάδα», επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ