ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος: Μόνο με την παρέμβαση του στρατού θα γίνουν τα Εξάρχεια Μονμάρτη

Πάγκαλος: Μόνο με την παρέμβαση του στρατού θα γίνουν τα Εξάρχεια Μονμάρτη
EUROKINISSI / Γιάννη Παναγόπουλος

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για τα Εξάρχεια. «Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτη της πρωτεύουσας», δήλωσε σε συνέντευξή της η Κατερίνα Παπακώστα.

Με σχόλιο του στο twitter, ο Θόδωρος Πάγκαλος σημείωσε ως γαλλομαθής πως η λέξη «η Monmartre προέρχεται από το mont-martyres, που σημαίνει ότι κάποτε την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μαρτύρησαν εκεί κάποιοι χριστιανοί των οποίων τα ονόματα δεν διασώζω».

Ο πρώην υπουργός το πήγε και ένα βήμα παραπάνω δείχνοντας με ποιον τρόπο τα Εξάρχεια θα μπορούσαν να γίνουν Μονμάρτη. «Η κ. Παπακώστα έχει δίκιο. Τα Εξάρχεια θα μπορούσαν να είναι η γραφική, παραδοσιακή συνοικία της Αθήνας. Οι πολιτικάντηδες που εν όψει των Ευρωεκλογών ρίχνουν τις ευθύνες στην Αστυνομία μιλούν για κάτι που δεν γίνεται χωρίς την παρέμβαση του στρατού & τη μεταφορά του Ε.Μ.Π» έγραψε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ