ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα και Δούρου για την κατάσταση στη Φυλή – Προτεραιότητα της ΝΔ η ανακύκλωση

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα και Δούρου για την κατάσταση στη Φυλή – Προτεραιότητα της ΝΔ η ανακύκλωση
Γραφείο Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Επίσκεψη στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής στη Φυλή πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και ιδίως στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου για την οριακή κατάσταση στην οποία παραδίδει τη μονάδα υγειονομικής ταφής στη Φυλή, ύστερα από πέντε χρόνια προκλητικής απραξίας. Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι στις εγκαταστάσεις της μονάδας ανακύκλωσης φτάνει μόλις το 25% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων, ενώ το 75% οδηγείται σε υγειονομική ταφή, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η μονάδα Υγειονομικής Ταφής πρόκειται να κλείσει το Μάρτιο του 2020, χωρίς να υπάρχει κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Αφού περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΟΕΔΑ, σχολίασε πως «σήμερα, η Αττική κάθεται πάνω σε μια μεγάλη υγειονομική βόμβα. Αυτή είναι η κατάσταση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική εν έτει 2019. Δυστυχώς, και το τελευταίο κύτταρο της Φυλής γεμίζει με ανησυχητικός ρυθμούς. Και πολύ σύντομα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μια δραματική κατάσταση».

Σημείωσε πως προτεραιότητα του κόμματος του είναι περισσότερη ανακύκλωση στην πηγή, με περισσότερα κίνητρα για τους δήμους ώστε να ενθαρρύνουν τους πολίτες να ανακυκλώνουν περισσότερο, και φυσικά με μια σωστή και συμφέρουσα διαχείριση των υπολειμμάτων -γιατί πάντοτε θα υπάρχουν υπολείμματα- με ενεργειακή αξιοποίηση εκεί που είναι απαραίτητο.

Ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, όπως εξηγούν, θα υλοποιηθεί μέσω της σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ