ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές για το ανώτερο κομματικό όργανο του ΚΙΝΑΛ

Εκλογές για το ανώτερο κομματικό όργανο του ΚΙΝΑΛ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το ΚΙΝΑΛ, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις παγιώνεται στην τρίτη θέση, εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η στροφή του Αλέξη Τσίπρα κατά του Κώστα Καραμανλή και η υπόθεση Novartis, στο επίκεντρο της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετεί τον Ανδρέα Λοβέρδο, δείχνουν ότι η κυβερνητική πλειοψηφία στοχεύει σε μεγάλο βαθμό κατευθείαν στη Φώφη Γεννηματά.

Ο «πόλεμος» ανάμεσά τους γίνεται για το αν τελικά θα επιστρέψουν στις κάλπες οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι που είχαν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ. Απ’ ότι φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, εκδήλωνεται ένα τέτοιο ρεύμα υπέρ του ΚΙΝΑΛ, κάτι το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να ανακόψει.

Έτσι, στον ένα μήνα που απομένει μέχρι τις ευρωεκλογές ο κ. Αλ. Τσίπρας θα αυξήσει την πίεση προς τη Φώφη Γεννηματά, αυξάνοντας τη δόση της «συνταγής» που χρησιμοποιεί: σκανδαλολογία και κάλεσμα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στα οποία θα δοθούν ρόλοι και θέσεις ευθύνης.

Το ΚΙΝΑΛ ερμηνεύει τη δημοσκοπική του διατήρηση στην 3η θέση, ως συνέπεια της πίεσης που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και της εξόφθαλμης, όπως λέει, σκευωρίας που στήθηκε εναντίον του κ. Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis. Για αυτό τον λόγο αυτό, όπως πιστεύει, αντιδρούν οι ψηφοφόροι.

Σήμερα, εξάλλου, στο ΚΙΝΑΛ στήνουν κάλπες για την εκλογή των μελών της εκτελεστικής επιτροπής στην οποία θα συμμετέχουν 21 στελέχη που θα εκλεγούν από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Για γραμματέας του κόμματος θα προταθεί εκ νέου ο κ. Μανόλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος διατηρεί τη θέση την παρούσα χρονική περίοδο.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης δεν συμφωνεί με τη διαδικασία, όσον αφορά το ποσοστό σταυροδοσίας, και δεν θα είναι υποψήφιος, ενώ αντίθετα στελέχη του όπως η Νανά Βρυώνη, ο Αντώνης Σαουλίδης και ο διευθυντής του γραφείου του κ. Α. Σπυρόπουλος θα βρίσκονται στη «γραμμή».

Άλλα στελέχη που είναι υποψήφια για την εκτελεστική επιτροπή είναι ο διευθυντής του γραφείου της κ. Γεννηματά, ο κ. Μανόλης Όθωνας , ο Χρήστος Πρωτόπαπας , η Τόνια Αντωνίου, ο Γιώργος Καμίνης, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, οι κ.κ. Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος κ.α.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ