ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο υπουργείου Παιδείας: Ένταση με το «καλημέρα» στην Ολομέλεια

Νομοσχέδιο υπουργείου Παιδείας: Ένταση με το «καλημέρα» στην Ολομέλεια
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων ξεκίνησε με τη διαδικασία του επείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Τόσο η ουσία του νομοσχεδίου που αριθμεί περίπου 1.200 σελίδες όσο και οι fast track διαδικασίες συζήτησής του ξεσήκωσαν θυελλώδεις αντιδράσεις. ΝΔ και ΚΚΕ ζήτησαν την απόσυρσή του, ενώ η ΔΗΣΥ έχει ήδη αποχωρήσει από τη συζήτησή του στην αρμόδια επιτροπή

«Η Βουλή δεν είναι παράρτημα της κυβέρνησης για να διεκπεραιώνει γραφειοκρατικά τα νομοσχέδια… Ευτελίζετε την κοινοβουλευτική διαδικασία,έχετε κάνει τη Βουλή λέσχη συζητήσεων και λέσχη παραγωγής ψηφισμάτων», σχολίασε σε έντονο ύφος ο Κώστας Τζαβάρας από τη ΝΔ, προκαλώντας αντιδράσεις στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ. Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και το ΚΚΕ που χαρακτήρισε «άθλιο και απαράδεκτο» να έρχεται ένα τέτοιο νομοσχέδιο προς ψήφιση Μεγάλη Εβδομάδα.

«Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ είναι τόσο θρησκευόμενο», ήταν η ειρωνική απάντηση του Κώστα Γαβρόγλου, ωστόσο, η φράση του προς τη ΝΔ ότι «αν δεν μπορείτε να διαβάσετε 1.200 σελίδες σε λίγες ώρες να σας στείλουμε βοηθούς», … απογείωσε την ένταση.

«Ντροπή, ντροπή… Που νομίζετε ότι είστε;» φώναζαν Κωστής Χατζηδάκης και Βασίλης Κικίλιας από τη ΝΔ.

Απαντώντας, ο Κώστας Γαβρόγλου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο είναι σε δημόσια διαβούλευση πολύ καιρό και ότι το Σεπτέμβριο του 2017 όταν κάλεσε στο γραφείο του όλα τα κόμματα μόνο το Ποτάμι ανταποκρίθηκε καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ