ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας Μητσοτάκη κατά του Πολάκη

Πρόταση δυσπιστίας Μητσοτάκη κατά του Πολάκη

Πρόταση δυσπιστίας κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, καταθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο λόγος που οδήγησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην εν λόγω απόφαση είναι η επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Πολάκης στο πρόσωπο του υποψηφίου ευρωβουλευτή του κόμματος, Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον Παύλο Πολάκη καθώς, όπως τόνισε, «επιτέθηκε με χυδαίο τρόπο κατά Στέλιου Κυμπουρόπουλου, τον κατηγόρησε γιατί έκανε χρήση νόμου ΑΜΕΑ για να διοριστεί στο ΕΣΥ».

Συνεχίζοντας σχολίασε πως πρόκειται για «απαράδεκτα υπονοούμενα».

«Τον γνώρισα προσωπικά πριν μήνες, δεν του χαρίστηκε κανείς, η κοινωνία τον έχει ανάγκη», είπε αναφορικά με τον υποψήφιό του και τόνισε πως «υπάρχουν κάποιες στιγμές που η σταγόνα ξεχειλίζει το ποτήρι, για μένα είναι ζήτημα που ξεπερνά τα όρια της πολιτικής, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, ποιότητας, ήθους στο δημόσιο διάλογο. Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και αμέσως μετά το Πάσχα η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του Πολάκη».

«Δεν υπάρχει συγγνώμη για μας, είτε τον αποπέμπει τον Πολάκη ή τον παίρνει αγκαλιά. Η εβδομάδα των Παθών αρχίζει μετά το Πάσχα», σχολίασε, μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η επίθεση Πολάκη στον Στ. Κυμπουρόπουλο

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε ψέξει τον υποψήφιο της ΝΔ καθώς έκανε χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος να προσληφθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως ΑΜΕΑ.

«Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο, όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι: (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ)», ανέφερε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του στο Facebook.

Η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη επί του θέματος είχε γίνει μέσω Twitter, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει «φαύλο» τον αναπληρωτή υπουργό.

«Νόμιζα ότι και η αθλιότητα έχει όρια. Έκανα λάθος. Ντροπή, κ. Τσίπρα, που κρατάτε τον φαύλο Πολάκη στην κυβέρνησή σας», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ