ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος για Τουρκία: Καταφεύγει σε λεονταρισμούς, γραφικότητες και άναρθρες κραυγές

Παυλόπουλος για Τουρκία:  Καταφεύγει σε λεονταρισμούς, γραφικότητες και άναρθρες κραυγές
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Μηνύματα σε Τουρκία και Κύπρο έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος δίνοντας τα πτυχία στους αποφοιτήσαντες της 71ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Απευθυνόμενος στους σπουδαστές σημείωσε πως «μας κάνετε περήφανους και μας παρέχετε το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει σήμερα ο Έλληνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες δεν έθιξε, και ιδίως το φρόνημά τους, καμία κρίση». Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους είπε πως με το συνδυασμό γενναιότητας και φρόνησης «υπερασπίζεσθε τον Τόπο μας, την Ιστορία μας, την Πατρίδα μας, το Έδαφός μας, την Κυριαρχία μας, τα Σύνορά μας. Ταυτοχρόνως όμως ενεργείτε και ως Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εργάζονται για την εμπέδωση του Διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας».

Επανέλαβε πως υπερασπίζονται «και τα Σύνορα και το Έδαφος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ενώ κάνοντας σύγκριση με την Τουρκία σημείωσε: «είμαστε υπερήφανοι και για έναν άλλο λόγο μέσα από τις σπουδές που έχετε κάνει, και το φρόνημα το οποίο έχετε δείξει. Αντίθετα από άλλους, ιδίως ορισμένους γείτονές μας, οι οποίοι καταφεύγουν πολλές φορές σε λεονταρισμούς, που οδηγούν σε γραφικότητες ή σε άναρθρες κραυγές παραχάραξης της Ιστορίας, εσείς να διδάσκετε αυτό το οποίο αρμόζει στον Έλληνα Αξιωματικό. Σας το είπα πριν. Διδάσκετε το θάρρος, την γενναιότητα σε συνδυασμό με τη φρόνηση. Εσείς απαντάτε επί του πεδίου και απαντάτε με γενναιότητα. Δεν σας χρειάζονται άλλα. Τα άλλα ανήκουν σε εκείνους που δεν έχουν να επιδείξουν ούτε το φρόνημα, ούτε τη γνώση που εσείς υπηρετείτε. Και είναι εκείνο το οποίο σας κάνει να είστε έναντι άλλων σεβαστοί από τη μία πλευρά αλλά, ταυτοχρόνως, να εμπνέετε και το δέος το οποίο πρέπει να εμπνέουν όταν πρέπει, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Τόπου μας».

Απευθυνόμενος προς τον αξιωματικό της Κύπρου, ο Προκόπης Παυλόπουλος, εξέφρασε την ευχή του να βρεθεί γρήγορα λύση για την Κύπρο που να αρμόζει στην κυριαρχία της και στην εδαφική της ακεραιότητα επισημαίνοντας ότι: «είναι χρέος της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν τα πάντα για να αποκατασταθεί αυτή η πληγή που χρονίζει και η οποία τραυματίζει βαθύτατα την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή νομιμότητα. Να είσθε βέβαιοι ότι με τα εφόδια που παίρνετε από την Σχολή προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλετε τα μέγιστα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ