Γεννηματά: Ο πολακισμός χαρακτηρίζει ολόκληρη την κυβέρνηση
Πηγή: video grab

Δριμύτατη επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε από την τηλεόραση του Alpha η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε κοκορομαχία αδιεξόδου την πολιτική μάχη μεταξύ των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη προτάσσοντας την προοδευτική λύση του κόμματός της.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση παρά μόνο αν «έχουμε διερευνητική εντολή. Τότε θα επιδιώξουμε μία ισχυρή συμμαχία. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις Τσίπρα. Πρέπει να αλλάξει. Να σχεδιάσουμε ένα σχέδιο με ελληνική ταυτότητα και γραφή. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί άλλο να ανταποκριθεί. Η ανάπτυξη δεν έχει πάρει μπροστά, επενδύσεις δεν έρχονται και όλα δείχνουν ότι το πρόγραμμα Τσίπρα τον εξυπηρετεί μόνο για να παρατείνει λίγο την παρουσία του στην καρέκλα και να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών. Το μεγάλο έλλειμμα είναι αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και γι' αυτό ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό η κυβέρνηση Τσίπρα». 

Σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις για την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι σημείωσε πως «όλοι παρίσταναν ότι δεν υπήρχαν θύματα. Άκουσα υπουργό να λέει ότι ήταν ασαφή τα μηνύματα. Πόσο ασαφής είναι ένας θάνατος; Δεν υπήρχε ασάφεια. Η κυβέρνηση υποτίμησε τη ζωή των πολιτών και προσπάθησε να υποτιμήσει και τη νοημοσύνη τους. Τσίπρας και Μητσοτάκης προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχουν άλλες δυνάμεις. Είναι μία κοκορομαχία αδιεξόδου. Πρόκειται για μία μάχη μεταξύ της ορίτζιναλ δεξιάς, της ΝΔ και της νέας δεξιάς, του ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο του Τσίπρα είναι βαθύτατα συντηρητικό. Περικοπές μισθών, συντάξεων και παροχών».

«Εμείς έχουμε μία προοδευτική πρόταση, για την Ελλάδα και την Ευρώπη» υποστήριξε και αναφερόμενη στις ευρωεκλογές τις χαρακτήρισε κρίσιμες «διότι από τη μία έχουμε τη συντηρητική δεξιά, που ανήκει ο κ. Μητσοτάκης και από την άλλη έχουμε τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές που αλλάζουν την ατζέντα και είναι η ευρωπαϊκή δύναμη που έχει ένα σχέδιο ανάπτυξης. Η επιλογή του Βέμπερ είναι η έκφραση του συντηρητισμού. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές είναι σύμμαχοι της Ελλάδας».

Τάχθηκε επίσης υπέρ μια συνολικής πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως «ο κύριος Τσίπρας επέλεξε να δώσει πλήρη κάλυψη στον Πολάκη. Στην πραγματικότητα ταύτισε το σύνολο των μελών και των υπουργών του, με αυτό το φαινόμενο. Στην ουσία, ο... πολακισμός χαρακτηρίζει ολόκληρη την κυβέρνηση. Ναι, θα στηρίζαμε την πρόταση μομφής για τον Πολάκη, αν την κατέθεσε η ΝΔ. Απορώ, τι σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;»

Υπερασπίστηκε τέλος το βουλευτή της Ανδρέα Λοβέρδο υποστηρίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο εναντίον του κυρίου Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis. Τον καλούν να καταθέσει με βάση όσα είπε ένας μάρτυρας, απ’ όσα άκουσε. Πώς αλλιώς λέγεται αυτό, εκτός από πολιτική σκευωρία. Όταν μάλιστα το πραγματικό σκάνδαλο, η τιμή του φαρμάκου, δεν ελέγχθηκε στην Ελλάδα. Έχουμε βάλει στο στόχαστρο έναν άνθρωπο χωρίς κανένα στοιχείο, ο οποίος μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη. Ηθικός αυτουργός είναι η κυβέρνηση. Ξέρουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι της κυβέρνησης που έχουν επαφές με τη δικαιοσύνη. Είναι το σύστημα της βαθιάς δεξιάς, το οποίο αξιοποιεί σήμερα ο κ. Τσίπρας».

Διαβάστε επίσης