ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωσική πρεσβεία σε Κοτζιά για τους Ρώσους χάκερ: Ή καταθέτεις αποδείξεις ή είσαι συκοφάντης

Ρωσική πρεσβεία σε Κοτζιά για τους Ρώσους χάκερ: Ή καταθέτεις αποδείξεις ή είσαι συκοφάντης
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σε υψηλούς τόνους  απαντά η ρωσική πρεσβεία στον Νίκο Κοτζιά ο οποίος στη Βουλή υποστήριξε πως Ρώσοι ή Κινέζοι χάκερ είναι αυτοί που εισέβαλαν σε αμερικανικό σέρβερ και έδωσαν στον Πάνο Καμμένο emails που εμπλέκουν τον πρώην ΥΠΕΞ.

 

«Λέει αυτός ο βουλευτής ότι ο Κοτζιάς κατέστρεψε το server του υπουργείου για να μην αποκαλυφθούν αυτά τα e-mail. Όμως αυτός ο μάγκας ο βουλευτής κατάφερε να τα βρει. Παίρνω από την βουλή αυτά τα e-mail και βλέπω ότι έχουν διακινηθεί από αμερικάνικο server, άρα πρόκειται για ιδιωτικές συνομιλίες. Συζητώ με φίλους μου που γνωρίζουν τεχνικά τα θέματα και μου λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να παραβιάσεις τους αμερικάνικους server. Μόνο δύο μπορούν να το κάνουν: χάκερ της ΕΥΠ ή ρωσικές – άντε και κινεζικές – μυστικές υπηρεσίες. Άρα λοιπόν ή έχουμε παραχάραξη ή υποκλοπή από υπηρεσίες», είπε.

Η ρωσική πρεσβεία πήρε θέση μέσω twitter αναφέροντας:

«Πάλι δήθεν "Ρώσοι χάκερ"… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι Ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για "ρωσική ανάμειξη" στα εσωτερικά της Ελλάδος.

Χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν.

Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε το διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη Ρωσική πλευρά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ