ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Σημαντική η μείωση του ΦΠΑ στα ζυμαρικά για εμάς τους μακαρονάδες

Τσακαλώτος: Σημαντική η μείωση του ΦΠΑ στα ζυμαρικά για εμάς τους μακαρονάδες

Νέα σελίδα στην καθημερινότητα των πολιτών γυρίζουν, σύμφωνα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις, μαζί με τις τροπολογίες για τη χορήγηση της 13ης σύνταξης και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, την περασμένη εβδομάδα στο Ζάππειο και αναμένεται να ψηφιστούν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, από την Ολομέλεια της Βουλής.

«Με αυτές τις ρυθμίσεις καταλαβαίνουμε ότι σιγά –σιγά, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας κάθε πολίτης θα δει στη τσέπη του την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια», είπε ο υπουργός Οικονομικών και εκτίμησε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την έξοδο από την κρίση θα φέρει την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και τις εθνικές εκλογές.

Υποστήριξε ότι το αφήγημα της ΝΔ διαψεύστηκε και τώρα της γυρίζει μπούμερανγκ και πρόσθεσε:

«Βάλατε μεγάλο βάρος ότι κάποια στιγμή θα πέσουμε, είτε γιατί δεν θα κλείναμε τις αξιολογήσεις, είτε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργείται μπούμερανγκ για τη ΝΔ, αλλά δεν θα πέσουμε γιατί υπήρχε σχέδιο πως θα βγούμε από την κρίση και το μνημόνιο, με αυτό το σχέδιο θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, τις οποίες θα κερδίσει, όπως θα κερδίσει και τις εθνικές εκλογές».

Παραδέχθηκε πάντως, πως δεν είναι όλα ρόδινα, από τη στιγμή που πολλά κομμάτια του λαού υποφέρουν, αφού έχει χαθεί το 1/4 του ΑΕΠ και υποστήριξε ότι οι περισσότεροι τομείς παρουσιάζουν βελτίωση. Κάλεσε μάλιστα, την αντιπολίτευση να βρει έναν τομέα που κάποιος πολίτης δεν έχει βοηθηθεί.

Από την ομιλία του υπουργού Οικονομικών δεν έλειπε ούτε αυτή τη φορά το χιούμορ. Παρουσιάζοντας την τροπολογία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα σχολίασε πως για τους μακαρονάδες όπως ο ίδιος είναι σημαντική η μείωση του ΦΠΑ στα ζυμαρικά.

«Όσοι είστε της υγιεινής διατροφής, μειώνεται ο ΦΠΑ και στα corn flakes, τις μπάρες δημητριακών, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι λίγοι της υγιεινής διατροφής, δεν ξέρω στη ΝΔ…», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ