ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμηρή απάντηση Κοτζιά για όσα έγιναν στο Μόναχο

Αιχμηρή απάντηση Κοτζιά για όσα έγιναν στο Μόναχο
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στο Μόναχο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Νίκος Κοτζιάς ανέβασε ένα αιχμηρό tweet μιλώντας για επιχειρήματα φασιστών και ακροδεξιούς που απειλούσαν με βία.

«Μετά από 3 ώρες συζήτησης και αφού απαντήθηκαν ένα προς ένα επιχειρήματα φασιστών σε εκδήλωση Ελλήνων του Μονάχου, οι ακροδεξιοί άρχισαν να απειλούν με βία. Ο κόσμος τους γιουχάρησε και τους ανάγκασε να εγκαταλείψει εκδήλωση. Η διαπλοκή στην Ελλάδα τους πήρε υπό προστασία της» έγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, και συνέχισε: «Η διαφωνία και ο διάλογος είναι στοιχεία Δημοκρατίας που τα αγαπώ. Αλλά όποιος επειδή δεν έχει επιχειρήματα απειλεί με βία κάθε άλλο παρά είναι δημοκράτης. Αυτή η συμπεριφορά είναι φασισμός που υπερασπίζονται συγκεκριμένα μέσα διαπλοκής μόνο και μόνο γιατί στρέφεται σε βάρος μου».

Ο Νίκος Κοτζιάς εκνευρίστηκε μετά τις αποδοκιμασίες ατόμων, τους οποίους χαρακτήρισε «ακροδεξιούς, φασισταριά, χουντικούς».

Μάλιστα, απευθυνόμενος σε έναν από αυτούς είπε:

«Άκου χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου, εγώ δεν φοβήθηκα το Στρατοδικείο στα 17 μου, θα φοβηθώ εσένα;».

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων έκανε λόγο για απειλές, και προπηλακισμούς από παρευρισκόμενους στην εκδήλωση οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ