Αιχμηρή απάντηση Κοτζιά για όσα έγιναν στο Μόναχο
Πηγή: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στο Μόναχο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελληνική εξωτερική πολιτική και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Νίκος Κοτζιάς ανέβασε ένα αιχμηρό tweet μιλώντας για επιχειρήματα φασιστών και ακροδεξιούς που απειλούσαν με βία.

«Μετά από 3 ώρες συζήτησης και αφού απαντήθηκαν ένα προς ένα επιχειρήματα φασιστών σε εκδήλωση Ελλήνων του Μονάχου, οι ακροδεξιοί άρχισαν να απειλούν με βία. Ο κόσμος τους γιουχάρησε και τους ανάγκασε να εγκαταλείψει εκδήλωση. Η διαπλοκή στην Ελλάδα τους πήρε υπό προστασία της» έγραψε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, και συνέχισε: «Η διαφωνία και ο διάλογος είναι στοιχεία Δημοκρατίας που τα αγαπώ. Αλλά όποιος επειδή δεν έχει επιχειρήματα απειλεί με βία κάθε άλλο παρά είναι δημοκράτης. Αυτή η συμπεριφορά είναι φασισμός που υπερασπίζονται συγκεκριμένα μέσα διαπλοκής μόνο και μόνο γιατί στρέφεται σε βάρος μου».

Ο Νίκος Κοτζιάς εκνευρίστηκε μετά τις αποδοκιμασίες ατόμων, τους οποίους χαρακτήρισε «ακροδεξιούς, φασισταριά, χουντικούς».

Μάλιστα, απευθυνόμενος σε έναν από αυτούς είπε:

«Άκου χουντικέ» και «βούλωσέ το και άκου, εγώ δεν φοβήθηκα το Στρατοδικείο στα 17 μου, θα φοβηθώ εσένα;».

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Μακεδόνων Μονάχου και Περιχώρων έκανε λόγο για απειλές, και προπηλακισμούς από παρευρισκόμενους στην εκδήλωση οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!