ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης - Βρούτσης: «Η κυβέρνηση νομοθετεί την 7ήμερη εργασία»

Γεωργιάδης - Βρούτσης: «Η κυβέρνηση νομοθετεί την 7ήμερη εργασία»
Πηγή: Εurokinissi

Στην αντεπίθεση έχει περάσει η ΝΔ καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ότι έχει δεχθεί συμβάσεις εργασίας σε κλάδους εργαζομένων που προβλέπουν 7ήμερη εργασία.

Μετά την κατάθεση χθες βράδυ στη Βουλή από τον Γιάννη Βρούτση σύμβασης στον κλάδο του τουρισμού και από τον Κωστή Χατζηδάκη σύμβασης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την 7ήμερη απασχόληση των μηχανοδηγών, σήμερα αποκάλυψε πως υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε χθες βράδυ προβλέπει την 7ήμερη εργασία στις ομάδες εργασίας που θα επιταχύνουν την απονομή συντάξεων.

«Φαρισαίοι υποκριτές», είπε προς την κυβέρνηση ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Για το θέμα του 7ήμερου, εσείς το κάνατε θέμα των ημερών, μας κατηγορείτε, και τώρα έρχεστε να κάνετε αυτά για τα οποία κατηγορείτε εμάς; Τι λέει η τροπολογία σας; “Η συμμετοχή των υπαλλήλων στις συγκροτούμενες ομάδες εργασίας είναι υποχρεωτική. Και η απασχόληση σε αυτές αποκλειστική…. Παράγραφος 3: Οι ομάδες εργασίας μπορούν να παρέχουν απογευματινή υπερωριακή εργασία και υπερωριακή εργασία κατά τις Κυριακές και τις εξαιρέσιμες ημέρες, δηλαδή τις γιορτές, τα Σάββατα, τις Κυριακές».

Για απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών θέσεων της ΝΔ που είναι η σταθερή, χωρίς όρια απασχόληση, έκανε λόγο ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος για να συμπληρώσει πως η διάταξη δεν λέει αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ