ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σήμερα ψηφίζονται οι 120 δόσεις – Αναμένεται παρέμβαση Τσίπρα

Σήμερα ψηφίζονται οι 120 δόσεις – Αναμένεται παρέμβαση Τσίπρα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στην τελική ευθεία για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις στο οποίο έχουν κατατεθεί τα θετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη χορήγηση της 13η σύνταξης και τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ έχει εισέλθει η Βουλή. 

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι με την ψήφιση του νομοσχεδίου. Αναμένεται η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος θα αναδείξει τις διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εργασιακά και την υγεία, αλλά και της επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφης Γεννηματά.

Η κυβέρνηση να υπογραμμίζει ότι η 13η σύνταξη θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα αφορά όλους τους συνταξιούχους με στόχο την ενίσχυση των εισοδημάτων των συνταξιούχων. Η ρύθμιση για τις 120 δόσεις σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ΟΤΑ αφορά σε ληξιπρόθεσμες οφειλές που συσσωρεύτηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 και η πλατφόρμα για τη διευθέτησή τους αναμένεται να μείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Ιουνίου.

Η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% σε τρόφιμα και ενέργεια θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Τα θετικά μέτρα αναμένεται να στηρίξουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που θα δηλώσει παρών.

Οι δύο τροπολογίες που έχει καταθέσει η ΝΔ για την κατάργησης της μείωσης του αφορολόγητου και επαναφορά του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα προϊόντα εστίασης, καθώς και η τροπολογία της ΔΗΣΥ για το αφορολόγητο δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ