ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έμμεση παραδοχή Αναγνωστοπούλου για επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο

Έμμεση παραδοχή Αναγνωστοπούλου για επέκταση χωρικών υδάτων στο Ιόνιο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς στη Βουλή η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Κάθε κυβέρνηση ακόμα και την τελευταία στιγμή για θέματα εθνικής σημασίας έχει ευθύνη και ισχύ να νομοθετεί αυτό που ο λαός τού έχει δώσει εντολή. Έχετε ενημερωθεί πολλές φορές και στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο», ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών στο πλαίσιο συζήτησης για την κύρωση δύο συμβάσεων με τη Βόρεια Μακεδονία.

Απαντώντας στον αρμόδιο τομεάρχη Εξωτερικών Υποθέσεων της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα κατά την προεκλογική περίοδο, η Σία Αναγνωστοπούλου διερωτήθηκε:

«Να μην προχωρήσει η χώρα; Θεωρείται μειωμένης εθνικής ευθύνης η χώρα; Ελπίζω να μην εννοείτε για πράγματα για τα οποία έχετε ενημερωθεί στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Να μην προχωρήσει η χώρα στην επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο. Ειδικά όταν έχει συνομιλήσει και τα έχει βρει με τους γείτονες με τους οποίους αφορά το θέμα».

Ζήτησε δε, να μην υπάρξει πλειοδοσία στα εθνικά θέματα.

«Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σας καλώ να μην προχωρήσετε σε αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τη χώρα λίγο πριν φύγετε από την εξουσία», είπε ο κ. Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας εμμέσως την εξαγγελία της κυβέρνησης για επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τις δύο συμβάσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε γνωστό ότι αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου, θα συνεδριάσουν στη Θεσσαλονίκη οι επιτροπές για την εξέταση του ζητήματος των εμπορικών σημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ