Φώφη Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μέγας χορηγός της ΝΔ
Πηγή: EUROKINISSI

Σε συνέντευξη της στο Πρώτο Θέμα, η Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι είναι ο μέγας χορηγός της ΝΔ.

Η κ Γεννηματά υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας  στρώνει το χαλί για τις συντηρητικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη. «Είναι η νέα Δεξιά, που προετοιμάζει το έδαφος για την original, την παλιά Δεξιά. Το νέο παιδί από το Περιστέρι δεν το βάζει απέναντι μόνον ο κ. Μητσοτάκης που του κάνει μόνο για ψυκτικός, το βάζει απέναντι και ο κ. Τσίπρας, που του στερεί ευκαιρίες, με την πολιτική των υπερπλεονασμάτων και της αναιμικής ανάπτυξης. Δεν είναι λοιπόν θέμα ίσων αποστάσεων από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής. Είμαστε απέναντι στην δεξιά πολιτική, από όπου κι αν προέρχεται», τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

Δεν είναι λύση η ΝΔ

Ωστόσο, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έστρεψε τα βέλη της και προς τη ΝΔ: «Η επιστροφή τη Δεξιάς δεν είναι λύση για τη χώρα». Αυτόν τον αγώνα μόνο μια Εθνική Ελλάδος στο γήπεδο μπορεί να τον κερδίσει. Η ανάκαμψη της οικονομίας, η προσέλκυση επενδύσεων, η ανατροπή του γραφειοκρατικού κράτους με αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση, η ανάκτηση της εθνικής αξιοπιστίας σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, η επούλωση των πληγών στους θεσμούς, απαιτούν σκληρό αγώνα και συλλογική δουλειά. Προοδευτικό πρόγραμμα και αποτελεσματικές λύσεις που ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να προσφέρει. Όχι άλλο πια δεξιά το τιμόνι της χώρας. Θα οδηγηθούμε στα ίδια αδιέξοδα», υπογραμμίζει.

Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι συμπλήρωμα

Κατά την κ. Γεννηματά. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ονειρεύονταν ένα μικρό, βολικό ΚΙΝΑΛ, συμπλήρωμα τους, σε μία σχέση συναλλαγής. Είναι μακριά νυχτωμένοι - και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. «Οι 212.000 προοδευτικοί πολίτες το Νοέμβριο του 2017 μας έδωσαν μία εντολή. Να ενώσουμε και πάλι την δημοκρατική παράταξη και να λειτουργήσουμε ως εφαλτήριο για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την πολύπλευρη κρίση της τελευταίας δεκαετίας», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης