Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως είπε στα γαλάζια στελέχη, η ΝΔ ενδέχεται να εκλέξει οκτώ ευρωβουλευτές και θα είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ. Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, θεωρεί αδιαπραγμάτευτο πως το ΕΛΚ θα διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν.

Ο «γαλάζιος» πρόεδρος επεσήμανε δε, πως η ΝΔ εξέλεξε από την πρώτη Κυριακή πέντε περιφερειάρχες και «κάλλιστα μπορεί να κερδίσει 12 από τις 13 περιφέρειες στο δεύτερο γύρο». Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη όλων των στελεχών, ιδίως στις περιφέρειες όπου υπάρχουν απέναντι αντίπαλοι, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να χαρακτήρισε, επίσης, μεγάλη επιτυχία το γεγονός ότι από την ανάλυση των exit polls προκύπτει ότι η Νέα Δημοκρατία προηγείται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ιδίως 17-24.

Εξέφρασε, μάλιστα, την βεβαιότητα ότι η στρατηγική της ΝΔ απεδείχθη ορθή και αποτελεσματική ενώ παράλληλα φάνηκε, όπως είπε, πως ένα κεντροδεξιό κόμμα να περιθωριοποιήσει την ακροδεξιά και ταυτόχρονα να διευρυνθεί προς το κέντρο.

Ζήτησε, μάλιστα, από τα στελέχη του να έχουν μετριοπαθή λόγο και να μην μπουν στον πειρασμό της παροχολογίας.

«Δεν θα αλλάξουμε στρατηγική, θα παραμείνουμε υπεύθυνοι και μετριοπαθείς έναντι των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης