ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σιγκαπούρη ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Στη Σιγκαπούρη ο Γιώργος Κατρούγκαλος
EUROKINISSI

Σημαντικές πολιτικές και οικονομικές επαφές, μεταξύ των οποίων και με τον πρωθυπουργό της χώρας, Lee Hsien Loong, θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος πραγματοποιεί, σήμερα και αύριο, επίσκεψη στην Σιγκαπούρη.

Σήμερα ο Γ. Κατρούγκαλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, Chan Chun Sing, με τον οποίο θα εστιάσει σε τρόπους ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας, ενώ στη συνέχεια θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ελληνο-Σιγκαπουριανό Επιχειρηματικό Φόρουμ που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ, ο ΣΕΒΕ και το Enterprise Greece, με στόχο την διεύρυνση των επιχειρηματικών συνεργειών μεταξύ των δύο πλευρών και την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Αύριο ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό της χώρας και θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό του, Δρ. Vivian Balakrishnan με επίκεντρο τις διμερείς σχέσεις και τη διεύρυνση της συνεργασίας, αλλά και τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν επίσης Συμφωνία Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Ελλάδας-Σιγκαπούρης και θα μεταβούν στα γραφεία της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σιγκαπούρη, όπου θα παραστούν στην επίσημη τελετή εγκαινίων λειτουργίας της.

Κατά την παραμονή του στη χώρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα δώσει διάλεξη στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Σιγκαπούρης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ