ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαρίδης μετά την ανεξαρτητοποίησή του: Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα

Σαρίδης μετά την ανεξαρτητοποίησή του: Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα
ΕUROKINISSI

Τη θέση πως η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα αλλά το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη εξέφρασε ο Γιάννης Σαρίδης, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μετά την ανεξαρτητοποίησή του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Σαρίδης σημείωσε πως το κόμμα στο οποίο ήταν βουλευτής είχε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μοναχικό και επίπονο αγώνα του και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή. «Εκεί συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων» είπε ο Γ. Σαρίδης.

Υποστήριξε, επίσης, ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε, το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018 και διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.

Ερωτηθείς για το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ο Γιάννης Σαρίδης διέψευσε τα περί συνεργασίας και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Τέλος, ο Γιάννης Σαρίδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε:

«Με κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης. Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου».

Υπενθυμίζεται πως η ανεξαρτητοποίηση του Γ. Σαρίδη οδήγησε στη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

61374082 1065047067021030 4463396835104391168 n 1 copy


Η επιστολή του στον Νίκο Βούτση

Σε δηλώσεις του στον Real FM, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε πως ο Γιάννη Σαρίδης «ήταν εκτός κόμματος εδώ και δύο χρόνια».

«Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη, ο μόνος τίτλος που δεν είχε ήταν του Συμπιλίδη, τον αποκτά από σήμερα» σχολίασε με νόημα ο Βασίλης Λεβέντης, και συνέχισε: «Ένας που προδίδει ένα κόμμα πρέπει να παραδίδει και την έδρα».

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τόνισε πως οι επιλογές για τα ψηφοδέλτια «σίγουρα θα είναι πιο αυστηρές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ