ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Tο βράδυ των εκλογών υπήρχαν απόψεις υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας

Φλαμπουράρης: Tο βράδυ των εκλογών υπήρχαν απόψεις υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Μπήκαμε σε μια περιπέτεια μετά την πρόσκληση που μας έκανε ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2015, για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που δημιουργούσαν αδιέξοδα και μπορεί να μας οδηγούσαν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ξεκινήσαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Δώσαμε μάχη για να μην οδηγηθεί η χώρα στα βράχια και το πετύχαμε. Τον Αύγουστο του 2018 βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OpenBeyond, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «δεν υπάρχει μόνο ένας λόγος που επλήγη η κυβέρνηση, είναι πολυπαραγοντικό το αποτέλεσμα και δεν μπορεί να προσδιορίσει κανείς τί έφταιξε περισσότερο. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου δεν ήταν ικανοποιημένο από την πολιτική που ασκούσαμε τα τελευταία 3,5 χρόνια, γι' αυτό και μας τιμώρησε».

«Γνωρίζαμε ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων, αλλά όχι ότι ήταν τόσο μεγάλη. Τώρα έχει σημασία να βρούμε τα αίτια» είπε ο υπουργός Επικρατείας ενώ εκτίμησε πως «αρκετά θετικά πράγματα που έκανε η κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν αξιολογήθηκαν όσο έπρεπε και ίσως δεν ήταν αρκετά, ούτως ώστε να μην επέλθει αυτή η διαφορά υπέρ της ΝΔ».

«Η επιλογή να στηρίξουμε τους ανασφάλιστους και τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα με μέτρα που δημιούργησαν ανάσα σε έναν κόσμο -ώστε να μην υπάρχουν άνθρωποι που να πηγαίνουν στους σκουπιδοτενεκέδες και να τρώνε από εκεί- μας έκανε να μην βλέπουμε τόσο τα μικρομεσαία ή μεσαία στρώματα.

Έξι μήνες μετά την έξοδο από το μνημόνιο, δεν προλάβαμε να τους δώσουμε την ανάσα που είχαν ανάγκη. Είναι στο πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία» είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είπε πως «δεν πρόκειται για παροχές που δόθηκαν, αλλά για μόνιμα μέτρα που δεν πρόλαβαν να γίνουν αισθητά. Δόθηκαν πολύ αργά γιατί δεν μας το επέτρεπαν οι συνθήκες. Δεν θεωρώ ότι απορρίφθηκαν αυτά τα μέτρα μέσα από αυτή την εκλογική αναμέτρηση, για αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε» ανέφερε και τόνισε:

«Αποτελεί στενή οπτική να λέει κανείς ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για τα συγκεκριμένα μέτρα. Οι ευρωεκλογές έχουν το δικό τους χαρακτήρα και περιεχόμενο».

Για το θέμα της δικαιοσύνης ανέφερε πως η ΝΔ και τα άλλα κόμματα «κάνουν τραγικό λάθος» και «έχουν μπλέξει το θέμα της δικαιοσύνης με τις μικροπολιτικές κόντρες».

«Δεν μπορεί να μείνει ακέφαλη η δικαιοσύνη. Έγιναν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα. Υπάρχει η πρόταση και πρέπει να προχωρήσει», κατέληξε.

Συνεχίζοντας ο υπουργός Επικρατείας άσκησε κριτική στα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη στάση τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε εάν έχουν συνειδητοποιήσει πως «το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που υπήρχε όλα αυτά τα χρόνια από όλα τα κόμματα, οδηγεί ουσιαστικά στην ανάδειξη της Ν.Δ. ως πρώτο κόμμα».

«Όλα αυτά τα κόμματα, τα εντός αλλά και τα εκτός Βουλής είδαμε ότι ή δεν πήγαν τόσο καλά ή έχασαν αρκετή από τη δύναμή τους. Είμαι περίεργος, απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους, αν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα αποτελέσματα αυτά οδήγησαν εκεί που αυτοί ήθελαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «το βράδυ των εκλογών υπήρχαν απόψεις υπέρ της εξάντλησης της τετραετίας» και πρόσθεσε ότι και ο ίδιος είχε αυτή την άποψη, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

«Ήταν ευρωεκλογές, όχι εθνικές εκλογές. Η κάλπη της 7ης Ιουλίου είναι... άδεια. Τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών δεν είναι μέσα», τόνισε και κατέληξε.

«Η δική μας τακτική είναι το πρόγραμμά μας και η σύγκριση του δικού μας με αυτό της Ν.Δ.. Εμείς πηγαίνουμε στις εκλογές ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα. Στις εθνικές εκλογές θα αντιπαρατεθεί η πρόοδος με τη συντήρηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ