ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Γεννηματά: Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Μήνυμα Γεννηματά: Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής από την Φώφη Γεννηματά προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με σημαντικότερη την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ.

Το παρασκήνιο της αποχώρησης Βενιζέλου είναι έντονο, όμως σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Καμίνης επελέγη για τη θέση με σκοπό να «σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο».

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν την απόφαση ως άνοιγμα «μίας τεράστιας πόρτας» με στόχο την προσέλκυση των προοδευτικών πολιτών που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική που ασκεί το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές και αποκαλύπτουν το τι συζητήθηκε στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Γεννηματά – Βενιζέλου.

Το παρασκήνιο πίσω από τη ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση».

Δυστυχώς, όμως, όπως τονίζουν: «Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν " πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα».

«Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν καταλήγοντας οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ