ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικές εκλογές 2019: Οι οκτώ πρώτοι υποψήφιοι του ΜέΡΑ25 - Ψαραντώνης στο Επικρατείας

Εθνικές εκλογές 2019: Οι οκτώ πρώτοι υποψήφιοι του ΜέΡΑ25 - Ψαραντώνης στο Επικρατείας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

H Πέπη Ρηγοπούλου, η Νένα Βενετσάνου, ο Ψαραντώνης Ξυλούρης και ο Κρίττων Αρσένης, αποτελούν, μεταξύ άλλων, τα πρώτα πρόσωπα που θα είναι υποψήφια με το ΜέΡΑ25.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Σοφία Σακοράφα παρουσίασαν οκτώ νέα πρόσωπα που συμπορεύονται με το ΜέΡΑ25, ως υποψήφιοι βουλευτές στις επικείμενεςπρόωρες εθνικές εκλογές.

«Την βραδιά των ευρωεκλογών, με το ΜέΡΑ25 να αγγίζει αναπάντεχα το 3%, πολλοί ξαναβρήκαν το χαμόγελο που μας έκλεψαν το καλοκαίρι του 2015. Η αναστημένη αυτή ελπίδα επιφορτίζει το ΜέΡΑ25 με την ευθύνη να εκφράσει στην επόμενη Βουλή την ρεαλιστική, υπεύθυνη, αξιόπιστη και συνεπή αντίσταση στην Νέα Δημοκρατία που πυρετωδώς ετοιμάζεται να οικοδομήσει μια νέα κερδοσκοπική ολιγαρχία επί των θεμελίων του 4ου Μνημονίου που αφήνει πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας βρίσκεται η ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πέπη Ρηγοπούλου, «ένας άνθρωπος που προσωποποιεί τον πολιτισμό τόσο της σύγχρονης Ελλάδας όσο και της αγνής, ανθρωπιστικής, αγωνιστικής Αριστεράς», όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, ενώ στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25, ανακοινώθηκε ο Ψαραντώνης Ξυλούρης.

Ο γνωστός και αγαπητός λυράρης της Κρήτης σε δηλώσεις του στο cretapost.gr ανέφερε πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ο Γιάνης ήθελε να με βάλει στην τελευταία, τιμητική θέση στο Επικρατείας. Δέχθηκα γιατί του έχω εμπιστοσύνη και μ’ αρέσει πολύ ο χαρακτήρας του», επεσήμανε ο κ. Ψαραντώνης, ενώ παράλληλα ανέφερε πως δεν είναι η πρώτη φορά που του έχει προταθεί να μετέχει σε ψηφοδέλτιο.

«Με έχουν ζητήσει αρκετές φορές να συμμετέχω σε ψηφοδέλτιο. Πρώτος ήταν ο συγχωρεμένος ο Παναγούλης που ήθελε να με βάλει. Εγώ τότε όμως ήμουν νεαρός και αγαπούσα πολύ τη μουσική και δεν ήθελα να ασχοληθώ με τέτοια πράγματα», τόνισε σχετικά ο κ. Ψαραντώνης.

Μεταξύ των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα είναι επίσης η Νένα Βενετσάνου, ο Τάκης Μίχας, ο Γιώργος Μανιώτης, και η Λίτσα Αλεξάκη.

Στη «μάχη» της Αττικής δίνουν το παρών με το ΜέΡΑ25, ο σκιτσογράφος και δημοσιογράφος Στάθης Σταυρόπουλος, καθώς και ο Κρίττων Αρσένης, «βραβευμένος περιβαλλοντολόγος και ακτιβιστής της κοινωνικής οικολογίας, με γόνιμη προϋπηρεσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου ήταν ευρωβουλευτής την περίοδο 2009-2014», ο οποίος θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών των Δυτικών Προαστίων (Β2 εκλογικής περιφέρεια) της Αθήνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ