ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης για 99 παραβιάσεις: Οι τουρκικές μεθοδεύσεις δεν βοηθούν να πέσει η ένταση

Αποστολάκης για 99 παραβιάσεις: Οι τουρκικές μεθοδεύσεις δεν βοηθούν να πέσει η ένταση
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μεθοδεύσεις και τρόπους αντίδρασης που δεν βοηθούν να πέσει η ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία καταλόγισε στην Άγκυρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά την τελετή παραλαβής νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών από την Πολεμική Αεροπορία.

«Οι συζητήσεις και οι προσπάθειες έχουν σχέση και στόχο να πέσει η ένταση. Με αυτές τις μεθοδεύσεις και με αυτούς τους τρόπους αντίδρασης δεν βοηθάνε σε μια τέτοια κατεύθυνση», τόνισε ο κ. Αποστολάκης, ερωτηθείς για το μπαράζ των τουρκικών παραβιάσεων.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «είναι προς όφελος και των δύο πλευρών να σταματήσουν οι παραβιάσεις και αυτού του τύπου οι ενέργειες», προσθέτοντας ότι «αντιμετωπίζονται και αναχαιτίζονται όλες οι παραβιάσεις, όπως προβλέπεται και όπως έχουμε ως πάγια τακτική μας».

Η παραλαβή των νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών εντάσσεται στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης της πτητικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στη Σχολή Ικάρων για την αρχική επιλογή και την εισαγωγή των Ικάρων στις πτήσεις, αλλά και στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων για το σύνολο της αεροπορικής εκπαίδευσης. Τα εν λόγω εκπαιδευτικά αεροσκάφη αντικατέστησαν τα παλαιά τύπου T-41D, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για περίπου πενήντα χρόνια, από το 1969.

«Θέλω να συγχαρώ την Πολεμική Αεροπορία και την κατασκευάστρια εταιρεία των αεροσκαφών, οι οποίοι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μικρότερο από το σχεδιασμένο, κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και να έχουμε τα αεροσκάφη αυτή τη στιγμή, έτοιμα και διαθέσιμα για τους Ικάρους μας», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ