ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοτζιάς κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ποτέ δεν ζήτησα εκλόγιμη θέση, σύντροφοι κόφτε το

Κοτζιάς κατά ΣΥΡΙΖΑ: Ποτέ δεν ζήτησα εκλόγιμη θέση, σύντροφοι κόφτε το
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παρά το οριστικό διαζύγιο μεταξύ ΠΡΑΤΤΩ και ΣΥΡΙΖΑ και τις δηλώσεις εκτίμησης του Αλέξη Τσίπρα στο πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επανέρχεται στο ζήτημα των σχέσεων του με στελέχη της Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τους για υποκρισία και καταλογίζοντάς τους διαρροές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η ρήξη του Νίκου Κοτζιά με τον Αλέξη Τσίπρα οριστικοποιήθηκε με την ανακοίνωση του ΠΡΑΤΤΩ την Τετάρτη, όπου και γνωστοποιήθηκε πως η κίνηση δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μέσω Τwitter ο πρώην υπουργός Εξωτερικών διαψεύδει ότι ζήτησε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και ότι αποχώρησε όταν δεν του δόθηκε. Μάλιστα, αφού κατηγορεί για ψεύδη και υποκρισία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τα κατονομάζει, τονίζει ότι ο ίδιος «ποτέ του δεν ζήτησε θέση και ουδείς, αυτή τη φορά, δεν του πρότεινε οτιδήποτε, για να καταλήξει: «Σύντροφοι, κόφτε το».

«Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες "καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω". Ή να διαρρέεις ότι Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το», έγραψε ο κ. Κοτζιάς, αφήνοντας αιχμές και για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια των δημοτικών εκλογών.

Πρόκειται για τo δεύτερο «χτύπημα» κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον Νίκο Κοτζιά, με αφορμή τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, καθώς την Τετάρτη κάλεσε -επίσης μέσω Twitter- τον Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε την υποψηφιότητα ενός εκ των πιο σταθερών υποστηρικτών της Συμφωνίας των Πρεσπών, στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Φλώρινα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ