ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι «καραμπόλες» που καθορίζουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Οι «καραμπόλες» που καθορίζουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να έχει καταλήξει στις τελικές του αποφάσεις τις οποίες και θα ανακοινώσει σήμερα.

Στην Πειραιώς βρέθηκαν ενώπιον υπερπροσφοράς υποψηφιοτήτων, η οποία, μάλιστα αυξήθηκε μετά την ευρεία νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαϊου. Αν αναλογιστεί κανείς, μάλιστα, ότι η πρωτιά στις εθνικές εκλογές θα δώσει την ευκαιρία στη ΝΔ να εκλέξει 80 περισσότερους βουλευτές από όσους διαθέτει σήμερα, γίνεται αντιληπτό ότι τα τηλέφωνα στην Πειραιώς έχουν πάρει φωτιά. Αν κι αυτό από τη μία είναι θετικό, από την άλλη δημιουργεί ευχάριστο πονοκέφαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που πρέπει να λύσει τον γρίφο των ψηφοδελτίων και κυρίως αυτό του Επικρατείας.

Άλλωστε, η ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ένα από τα στοιχήματα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είναι αποφασισμένος από τις πρώτες κιόλας μέρες της εκλογής του να κατεβάσει στη Βουλή τα πρώτα νομοσχέδια προς ψήφιση.

Τα ψηφοδέλτια, όπως γίνεται τις περισσότερες φορές, άλλωστε, θα κριθούν από μια σειρά «καραμπόλες» ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η ποσόστωση γυναικών σε κάθε περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Καιρίδης θα κατέβει στον Βόρειο Τομέα Αττικής καθώς άδειασε μια θέση με την ανάθεση στον Μάνο Γραφάκο της θέσης του αναπληρωτή Εκπροσώπου Τύπου ενώ ένας υποψήφιος θα πρέπει να αποχωρήσει από τον Νότιο Τομέα προκειμένου να κλείσει η ποσόστωση.

Όσον αφορά το Επικρατείας, όλα δείχνουν ότι ο Παναγιώτης Πικραμμένος θα τεθεί επικεφαλής ενώ σίγουρη θέση έχει και ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ