ΣΥΡΙΖΑ: Η υποκρισία της ΝΔ στο «Μακεδονικό» την εκθέτει ανεπανόρθωτα

Για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού, προκειμένου να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, διά της εκπροσώπου του κόμματος, Έφης Αχτσιόγλου, σχετικά με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «Μακεδονικό».

«Τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, αποκαλύπτουν την προσπάθειά της να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για μικροκομματικά οφέλη» αναφέρει χαρακτηριστικά η Αχτσιόγλου, σε δήλωσή της, στην οποία επισημαίνει: «Η ΝΔ είχε εκχωρήσει στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία για το εσωτερικό και Μακεδονία-Σκόπια για το εξωτερικό (διπλή ονομασία λοιπόν) και δεν της ζητούσε καν συνταγματική αναθεώρηση. Προφανώς η εθνότητα και η γλώσσα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με το όνομα Μακεδονία.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε όλα όσα η ΝΔ δεν διανοήθηκε ποτέ να διεκδικήσει».

Καταλήγοντας, δε, τονίζει: «Η πατριδοκαπηλία, η μικροπολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων, θέματα τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ενότητα, είναι πέρα από ανεύθυνη μία απαράδεκτη στάση, για την οποία η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες».

«Ζητούμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς τους μνημονιακούς καταναγκασμούς»

Παράλληλα, αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου εμφανίζεται σε συνέντευξή της στο «Βήμα» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας Έφη Αχτσιόγλου.

Αν και η Αχτσιόγλου αναγνωρίζει ότι είναι «μία δύσκολη αναμέτρηση», την ίδια στιγμή πιστεύει ότι «είναι εφικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εκλογές».

«Το βασίζω σε ένα δεδομένο: οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικά σχέδια για το μέλλον της χώρας. Το δικό μας στηρίζεται στα βήματα μπροστά που έγιναν την περίοδο 1015-2019 και κυρίως στη σταθεροποίηση της χώρας, στην αποτίναξη της επιτροπείας και στη σταθερή μας προσήλωση σε ένα μοντέλο ανάπτυξης που οι οικονομικοί δείκτες συμβαδίζουν με τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας. Από την άλλη πλευρά, το πρόγραμμα της ΝΔ συνιστά μια επιστροφή στα χρόνια της κρίσης και οδηγεί στην παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος», τονίζει.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι «ζητούμε την ευκαιρία να κυβερνήσουμε χωρίς τους μνημονιακούς καταναγκασμούς, για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την εργασία για όλους τους πολίτες».

Καταλήγοντας, στη συνέντευξή της η Αχτσιόγλου αναδεικνύει τις διαφορές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δίνοντας έμφαση στα εργασιακά, ενώ κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι «πέρα από το Ασφαλιστικό, εδώ και εβδομάδες στη ρητορική της ΝΔ υπάρχουν κραυγαλέες αποσιωπήσεις και ισχυρές διαβεβαιώσεις λιτότητας που συγκροτούν το πρόγραμμά της».

 

Διαβάστε επίσης