ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατηγορηματικός ο Καλογήρου: Αυστηρότερες οι ποινές με τον νέο Ποινικό Κώδικα

Κατηγορηματικός ο Καλογήρου: Αυστηρότερες οι ποινές με τον νέο Ποινικό Κώδικα
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου διέψευσε εκ νέου τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως τα μέλη της 17Ν θα μπορούν να καταθέσουν αίτημα αποφυλάκισης με βάση τον νέο Ποινικό Κώδικα, τονίζοντας ότι ειδικά για τους πολυισοβίτες, οι ποινές είναι αυστηρότερες πλέον.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ χαρακτήρισε λυπηρό το να δημιουργείται αυτή η συζήτηση πέντε μέρες πριν από τις εκλογές και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν τοποθετείται επί του θέματος.

Όπως είπε, με τον παλιό Ποινικό Κώδικα όποιος είχε περισσότερες καταδίκες ισόβιας κάθειρξης, έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή για 19 χρόνια, ενώ με τον νέο ποινικό κώδικα 25.

Παράλληλα, δεν εμπίπτουν στην πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης όσοι έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Νωρίτερα, τις ενστάσεις του για τον νέο ποινικό κώδικα εξέφρασε μέσω του σταθμού, ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Ο Ελευθέριος Μιχαηλίδης έκανε λόγο για σοβαρό πρόβλημα στο θέμα της παραγραφής για τους πολυισοβίτες.

Παράλληλα, είπε ότι για τα αδικήματα σε βάρος του δημοσίου αλλά και για τις κλοπές θα εφαρμόζονται οι επιεικέστερες διατάξεις, ενώ κατά τον ίδιο συντομεύεται και ο χρόνος παραγραφής για παλιές υποθέσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ