ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Μάτι: Μου αποκάλυψαν την πιθανότητα ύπαρξης νεκρών αφού έφυγαν οι κάμερες

Τσίπρας για Μάτι: Μου αποκάλυψαν την πιθανότητα ύπαρξης νεκρών αφού έφυγαν οι κάμερες
EUROKINISSI

Όλα όσα δραματικά συνέβησαν το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι αποκάλυψε, ερωτηθείς σχετικά στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, σπάζοντας το εμπάργκο, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όχι μόνο θύμωσα για τον κρατικό μηχανισμό αλλά το συναίσθημα ήταν συγκλονιστικό. Για εμένα δεν ήταν τίποτε σαφές. Βρισκόμουν σε μια διεθνή εκδήλωση όταν ειδοποιήθηκα ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη και αποχώρησα αμέσως. Εκείνη την ώρα είχαμε την αίσθηση πως η φωτιά μπαίνει στον οικισμό. Έφτασα και είδα μια εικόνα απελπιστική. Βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα ότι η σύσκεψη έβγαινε δημόσια. Το τελευταίο πράγμα που εκείνη την ώρα με ένοιαζε ήταν η διαχείριση. Ρωτούσα πράγματα για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την επόμενη μέρα», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός, ενώ ερωτηθείς αν γνώριζε για τους νεκρούς απάντησε:

«Το μόνο που πλέον γνώριζα ήταν η πιθανότητα για 1-2 απώλειες από αναθυμιάσεις. Αυτοί που ήταν στο τραπέζι "πάγωσαν" από την κάμερα και δεν μου είπαν τίποτε παρά μόνο όταν έφυγε. Τότε μου αποκάλυψαν την πιθανότητα ύπαρξης νεκρών. Και γι΄ αυτό ζήτησα και έκανα δήλωση. Και ζήτησα να υπάρξει πλήρης ενημέρωση η οποία έγινε δημόσια από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης. Αυτό που βαραίνει στη δική μου σκέψη δεν είναι η κακή επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά οι νεκροί» εξήγησε.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ