ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Για μια φορά συμφωνούμε, λάθος που επέλεξα να τον εμπιστευτώ

Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Για μια φορά συμφωνούμε, λάθος που επέλεξα να τον εμπιστευτώ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ για το πρόσωπό του απάντησε μέσω του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζοντας πως η απόφαση για ρήξη με τους θεσμούς ήταν κοινή απόφαση και όχι προσωπική.

«Για μια φορά συμφωνούμε με τον πρωθυπουργό αυτός έκανε επιλογή με εμένα κι εγώ έκανα λάθος επιλογή που επέλεξα να εμπιστευτώ τον κ. Τσίπρα» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 και υποψήφιος βουλευτής.

Την ίδια ώρα, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός έχει κάνει λάθος στρατηγική επιλογή για να δικαιολογήσει τη συνθηκολόγηση.

«Είχε επιλογή να δηλώσει αφελής ή να δηλώσει ένοχος. Δηλώνει αφελής, δεν είναι αφελής σας διαβεβαιώ» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είχαμε επιλέξει να προβούμε σε ρήξη με τους δανειστές κατεβήκαμε στο λαό με πολύ καθαρή θέση ότι προαπαιτούμενο είναι το κούρεμα, όταν έχεις πτωχεύσει χρειάζεσαι κούρεμα χρέους, και όλα τα κόμματα έπρεπε να συμφωνήσουμε σε αυτό».

Σημείωσε δε, πως η Άνγκελα Μέρκελ δεν τήρησε τη συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς δεν έλαβε κούρεμα.



Ο Γιάνης Βαρουφάκης επέμεινε δε στη στρατηγική της ρήξης λέγοντας ότι «αν η ρήξη μας βγάλει από το ευρώ θα είναι επιλογή μας», ενώ αποκάλεσε χαμένη την ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ