ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: Η υπαγωγή του μεταναστευτικού στο υπ. Προστασίας, σαφές στίγμα των προθέσεων της ΝΔ

ΜέΡΑ25: Η υπαγωγή του μεταναστευτικού στο υπ. Προστασίας, σαφές στίγμα των προθέσεων της ΝΔ
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η μεταφορά του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι μια γραφειοκρατική διευθέτηση, αλλά ένα πρώτο σαφές στίγμα των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας: Το Μεταναστευτικό δεν θα αντιμετωπιστεί με όρους ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ως ζήτημα της Δημόσιας Τάξης», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το ΜέΡΑ25

«Η μεταφορά του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν είναι μια γραφειοκρατική διευθέτηση, αλλά ένα πρώτο σαφές στίγμα των προθέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Η νεότευκτη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιλέγει να εκπέμψει ένα ηχηρό μήνυμα με αυτή την απόφαση: Το Μεταναστευτικό δεν θα αντιμετωπιστεί με όρους Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά ως ζήτημα της Δημόσιας Τάξης», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΜέΡΑ25.

Η τοποθέτηση του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο αυτό, με το απεχθές δείγμα γραφής που είχε δείξει στην υπόθεση των οροθετικών, σηματοδοτεί ότι η διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη σκοπεύει να ξαναπιάσει το νήμα του Μεταναστευτικού από εκεί που το άφησε ο προκάτοχός του, κ. Σαμαράς, με τους φράχτες του και ο κ. Δένδιας (νυν υπουργός Εξωτερικών για να επιμείνουμε στη σημειολογία) με το Φαρμακονήσι.

«Μια παράταξη που “πούλησε” ελληνοπατριωτισμό με το κιλό, δείχνει να αγνοεί την ιερή έννοια του Ικέτη, αλλά και την έννοια του Ξένιου Δία, πιθανότατα για να μη δημιουργηθεί στους ψηφοφόρους της η εύλογη σύγχυση με την ομώνυμη μηχανοκίνητη μονάδα επιβολής τάξης. Το ΜέΡΑ25 θα επαγρυπνεί και σημειώνει δύο πράγματα για το μεταναστευτικό/προσφυγικό που πρέπει όλοι να θυμόμαστε πάντα: Κανείς δεν φεύγει από τη χώρα του για να πάει κάπου που τον θεωρούν ξένο, που τον περιθωριοποιούν εξ ορισμού, χωρίς να συντρέχει απόλυτη ανάγκη», τονίζεται.

«Είναι ώρα πια, η Ευρώπη των 500 εκατ. ανθρώπων να πάψει επιτέλους να φοβάται 2 ή 3 εκατομμύρια εξαθλιωμένους ανθρώπους που ζητούν άσυλο, είτε είναι πρόσφυγες, είτε μετανάστες», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ