ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες συναντήσεις του Μητσοτάκη στο Μαξίμου

Οι πρώτες συναντήσεις του Μητσοτάκη στο Μαξίμου
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Οι προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού κλάδου και κυρίως το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Αντρέα Ένρια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιταλός αξιωματούχος ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο Eλληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Νωρίτερα ο κ. Ένρια είχε συνάντηση με το Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αυτών βρέθηκε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.

Επίσης ο πρωθυπουργός επέλεξε η πρώτη του συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου να γίνει με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέα Δρακόπουλο. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της παρουσίας του Ιδρύματος στους τομείς της υγείας, του πολιτισμού και της ασφάλειας του πολίτη.

Αργά το απόγευμα, ακολούθησε σύσκεψη καταγραφής της κατάστασης στη ΔΕΗ με τη συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ